Ingrediente
- 8 ou
- 100 g brânză dulce
- 100 ml lapte
- 100 g caşcaval
- 100 g mazăre
- 200 g şuncă presată
- 30 g unt
- ulei de floarea soarelui
- 3 foi de ceapă verde
- sare
- miezul de la o baghetă de pâine
- cimbru proaspăt
Vezi și: PLĂCINTA REGILOR. Rețeta fenomenală pe care o vei repeta. Un adevărat deliciu!
Cum se prepară
Bate ouăle cu puţină sare, aproximativ cinci minute. Pune pâinea să se înmoaie în laptele călduţ, apoi amestec-o cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii subţiri şi condimentează compoziţia cu sare, după gust, potrivit retete.acasa.ro.
Amestecă bine compoziţia şi pune-o într-o tigaie cu unt şi ulei încins şi las-o să se rumenească 6-7 minute, întorcând-o pe ambele părţi. După ce s-a rumenit, scoate-o pe o tavă şi las-o să se răcească, apoi tai-o cubuleţe. Clătitele spaniole se servesc reci, cu salată verde şi decorate cu frunze proaspete de cimbru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Oana Zăvoranu bagă televiziunile în faliment. Cât spune Cristi Brancu că ar cere bruneta pentru o înfățișare
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!