Clătite fără făină. Un mic dejun delicios, realizat din două ingrediente banale
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube BlogilatesTV
Sursa Foto YouTube BlogilatesTV
Clătitele sunt o alternativă ușoară și delicioasă pentru un mic dejun foarte gustos: iată câteva sugestii pentru a le face fară făină.

Pentru a obține clătite pufoase și gustoase trebuie să știi când și cum să le întorci: iată sfaturile pentru rețeta perfectă. În ciuda entuziasmului de a găti clătite pentru tine și pentru cei dragi, se întâmplă adesea ca rezultatul pe care îl punem în farfurie să fie departe de așteptările noastre.

Acest lucru se datorează unor greșeli care nu ar trebui să fie făcute niciodată atunci când încercați să faceți clătite de casă. Unul dintre acestea, de exemplu, se referă la modul în care le gătim într-o tigaie. Nerăbdarea de a le savura la masă și teama de a le arde pot duce la întoarcerea lor des, potrivit Supereva.

În primul rând este bine de știut că clătitele trebuie gătite o singură dată pentru fiecare parte. Acesta este primul secret dar nu ultimul. Aluatul trebuie să fie gros, deoarece vă permite să dați structură clătitei, dar în acest articol veți descoperi că se pot face clătite și fără a utiliza făină. 

Clătita fără făină este cu adevărat o soluție optimă pentru un mic dejun hrănitor. Aceste clătite ultra ușoare pot fi obținute cu ușurință amestecând albușurile cu un blender de mână sau un mixer electric, un praf de îndulcitor (care rezistă la gătit) și cacao amară.  Amestecul se toarnă apoi într-o tigaie antiaderentă și se coace 1-2 minute pe fiecare parte. Umplutura se poate face, după preferință  cu iaurt grecesc, sirop de agave, miere sau fructe proaspete.

Rețetă de clătite fără făină

Ingrediente:

- 3 banane;

- 3 ouă;

Instrucțiuni:

1. Curăță bananele, apoi piseăza-le.

2. Într-un recipient separat sparge ouăle, apoi amestecă-le bine.

3. Toarnă ouăle peste banane, apoi mestecă până se combină bine. În tigaie, adaugă și o picătură de ulei și apoi așteaptă până acesta se va ăncălzi pentru a evita lipirea.

4. Pune 2 linguri de aluat la prăjit

5. Gătește clătita pentru aproximativ 1 minut și apoi întoarce-o pe cealaltă parte.

6. Repeta procedura si pentru aceasta parte.

7. Pune clătitele preparate pe o farfurie si continua sa coci tot aluatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel