Clătite de cartofi. Rețeta delicioasă și sățioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă îți dorești să încerci o rețetă delicioasă și sățioasă, clătitele de cartofi sunt fix ce căutai. Iată cum se prepară.

 Ingrediente

 3 cartofi albi
 150 ml lapte clocotit
 250 g făină
 3 ouă
 1 pahar mic iaurt bine închegat
 sare
 ulei pentru prăjit

Cum se prepară clătitele de cartofi

Se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic, potrivit retete.unica.ro. Apoi, se adaugă făina, ouăle şi iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi din clătitele de cartofi care se prăjesc pe ambele părţi. Se aduc la masă cu garnitură, după gust, şi mărar fin tocat.

Vezi și: Top trei rețete cu cartofi prăjiți. Ce poate fi mai simplu și gustos?!

De asemenea, poți încerca și clătitle desert cu care te-ai obișnuit. Îți propunem o rețetă specială de clătite norvegiene - Pannekaker.

Ingrediente

- 3 ouă

- o cană şi jumătate cu lapte

- o cană cu făină

- un sfert de linguriţă cu sare 1

- o linguriţă cu zahăr

Cum se prepară

Amestecă ouăle cu laptele, cu ajutorul unui blender. Adaugă făina, sarea şi zahărul şi amestecă până ce totul devine uniform, potrivit tutktuk.ro. Încălzeşte o tigaie la foc mediu şi pune în ea puţin unt. Adaugă un sfert de cană din amestecul realizat şi înclină tigaia astfel încât să îi acoperi fundul.

Coace clătita până ce partea de deasupra devină uscată, adică în jur de 30 de secunde. Cu ajutorul unei spatule, întoarce cu atenţie clătită. Mai coace-o câteva secunde şi pe partea cealaltă, până devine maronie. Pune-o apoi pe o farfurie şi repetă operaţiunea până ce termini toată compoziţia.

Vezi și: Prăjituri rapide din doar două ingrediente. Patru rețete scurte

Și o altă rețetă de clătite, de această dată la cuptor.

Ingrediente

1 ou
60 ml lapte
30 gr făină albă
puţină coajă de lămâie rasă
1/2 lingură unt

Pentru pudrat

1 lingură zahăr pudră vanilat
puţină scorţişoară
sirop de arţar

Cum se prepară

Se încinge cuptorul la 220C cu tigaia în el. Veţi folosi o tigaie de 15 cm care merge la cuptor, preferabil de fontă. Se bate oul cu laptele şi puţină coajă rasă de lămâie, potrivit e-retete.ro. Se adaugă făina şi se amestecă rapid, până ce aceasta nu se mai vede. Nu o mixaţi mai mult, chiar dacă are cocoloaşe.

Se adaugă untul în tigaie şi se mai lasă la cuptor până untul se încinge bine. Se scoate tigaia din cuptor şi, folosind o pensulă de silicon, ungeţi şi marginile tigaii cu unt. Puneţi aluatul în tigaia fierbinte şi daţi la cuptor.

Coaceţi clătita pentru cca 15 minute, până când marginile sunt umflate şi rumene, iar centrul e şi el umflat. Scoateţi clătita din cuptor şi pudraţi-o cu zahărul pudră amestecat cu puţină scorţişoară. Stropiţi-o cu sirop de arţar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel