CJ Mureș atacă în instanță hotărârea Guvernului Ponta de returnare a banilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lokodi
lokodi

Hotărârea Guvernului Ponta de recuperare a banilor, alocați de Cabinetul Ungureanu la începutul lunii aprilie către primării, a fost atacată în instanță. Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, a anunțat, vineri, că a depus la Judecătoria Târgu Mureş o contestaţie în care cere suspendarea hotărârii, informează Mediafax.

"Am depus o contestaţie la Judecătoria Târgu Mureş, ca decizia de returnare a sumelor primite să fie suspendată şi să nu fie executată. De altfel, mulţi dintre noi am cheltuit deja pentru plata arieratelor, iar întrucât Hotărârea de Guvern avea prevederi pentru plata pe proiectele europene, unde CJ Mureş avea deficienţe, pentru plata cofinanţării, noi am împărţit plăţile pe mai multe trimestre. De aceea am cerut suspendarea măsurii Guvernului, ca să putem să folosim banii", a spus Lokodi Edita Emoke.

După ce a primit fondurile alocate de Guvernul Ungureanu, respectiv 5,6 milioane de lei, CJ Mureş şi-a rectificat bugetul şi a prevăzut că banii vor fi cheltuiţi pentru cofinanţarea unor proiecte cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, a precizat Lokodi.

"Nu restituim, noi nu luăm nicio hotărâre de Consiliu Judeţean să scoatem aceşti bani din bugetul nostru. (...) Dar noi nu îi avem, sunt în Trezorerie, nu sunt la noi, iar Trezoreria poate refuza să ne plătescă", a afirmat Lokodi, manifestându-și îndoiala că Guvernul Ponta va putea să-și onoreze promisiunile legate de reîntregirea salariilor și de returnarea banilor reținuți ilegal din pensii.

"Am înţeles că această majorare de 8 la sută se loveşte de lipsa fondurilor. (...) Odată cu această promisiune intră în vigoare legea care prevede că toate sporurile care până acum au fost acordate urmează să fie cuprinse în salariu şi cu asta funcţionarii publici pierd 25 la sută şi primesc în loc 8 la sută. Deci în loc să se facă o reîntregire a salariilor cu 8 la sută, în continuare va suferi acest segment - funcţionarii publici - şi instituţiile subordonate ale ministerelor. Una este declaraţia politică şi alta este realitatea în sine. Se pare că Guvernul nu va putea respecta nici promisiunea în ceea ce priveşte restituirea sumelor încasate neîntemeiat din pensiile oamenilor, pentru că şi pentru aceasta există doar o acoperire de doar trei luni. Iată promisiuni care au fost făcute din grabă şi au un temei mai mic şi speranţe mai puţine", a mai declarat președintele CJ Mureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel