Ciuvică: Rețeta secretă a unui ministru. Bagă banii europeni în propriul buzunar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a explicat cum funcționează rețeta secretă a ministrului Cristian Ghinea în ceea ce privește fondurile europene.

"Cum să bagi anual în buzunar 50.000 de euro din bani europeni. Rețeta secretă a ministrului Cristian Ghinea.

Cel mai prost ministru al Fondurilor Europene este și cel mai dibaci ONG-ist atunci când își bagă banii europeni în propriul buzunar. Potrivit documentelor oficiale ale Comisiei Europene, în mandatul ministrului Cristian Ghinea, rata de absorbție a fondurilor europene este 0. Potrivit propriilor sale declarații de avere, în 2014 și în 2015, adică în cei doi ani de dinainte de a fi numit ministru, Cristian Ghinea a încasat 100.000 euro. Banii provin, în cea mai mare parte, din fonduri europene nerambursabile.

România în 2016: 0 euro din fonduri europene.
Cristian Ghinea în 2014 și 2015: 100.000 euro, majoritatea lor din fonduri europene", a arătat Grupul de Investigații Politice.

[citeste si]

"Cei mai mulți bani europeni primiți de Cristian Ghinea au fost de la:

- CRPE (Centrul Român de Politici Europene). CRPE este o asociație creată de Ghinea și finanțată în principal cu bani europeni. Până să devină consilier al premierului Cioloș și, ulterior, ministru al Fondurilor Europene, Ghinea a fost președintele și directorul CRPE. Doar în 2015, președintele Ghinea i-a dat directorului Ghinea un salariu de 25.000 euro pe an. Separat de banii pe care și-i dădea în calitate de director, Ghinea și-a mai dat alte câteva mii de euro și din proiectele europene pe care le derula CRPE, sub formă de „drepturi de autor" sau pentru „activități în proiecte", a mai arătat Grupul de Investigații Politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel