Ciucă: Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ciuca iohannis stefanesti   Foto Crișan Andreescu
Ciuca iohannis stefanesti Foto Crișan Andreescu
Premierul Nicolae Ciucă a lăudat, joi, perfornanțele primarilor PNL, făcând referire la proiectul „Mapa Primarului”, realizat alături de Florin Roman.

Liberalii s-au reunit joi, la Poiana Braşov, în Liga Aleşilor Locali, iar vineri în Consiliul Naţional al formaţiunii.

Reuniunea Ligii Aleşilor Locali are loc cu participarea celor 1.200 de primari liberali, iar la Consiliul Naţional al PNL vor fi prezenţi 1.000 de delegaţi.

La Consiliul Naţional al PNL vor avea loc alegeri pentru funcţiile de secretar general, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Printre cei care candidează se numără Virgil Popescu şi Dan Motreanu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice, Virgil Guran, Vergil Chiţac, Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan pentru funcţia de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Pentru funcţia de secretar general al PNL candidează Lucian Bode, notează Agerpres.

Nicolae Ciucă vrea să realizeze „o școală a performanței administrației locale, în PNL”, care să vină cu soluții mai rapide în atragerea de fonduri

„Vrem să facem o școală a performanței administrației locale, în PNL. Sunt mulți care au proiecte mature, avansate. Trebuie să fie sprijiniți să le ducă la capăt de către cei cu experiență care au depășit deja obstacole birocratice, care au găsit deja soluții.”

„Salut, în acest sens, inițiativa numită ”Mapa Primarului”, care arată încă o dată că PNL dă tonul în administrația locală performantă. Și vreau să vă spun aici că a fost o idee care s-a născut într-o seară, am discutat-o și am avut un catalizator la această idee, în persoana lui Florin Roman, împreună cu echipa dumnealui.”

„Avem de absorbit fonduri europene de aproape 90 de miliarde de euro, în anii ce vin. Desigur, pe cadrele financiare multianuale, pe PNRR și, nu în ultimul rând, avem fonduri asigurate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Este o oportunitate excepțională pe care, vă spun tuturor, nu ne permitem să o risipim.”

„Avem nevoie de eficiență mult mai mare în capacitatea de administrare a fondurilor europene, avem nevoie de descentralizare și, mai presus de toate, așa cum spuneam, avem nevoie de dumneavoastră și de experiența dumneavoastră pe care să o împărtășiți.”

„La Cluj spuneam că le cer voie să fiu promotorul succesului pe care l-au realizat acolo”, a subliniat Nicolae Ciucă.

„Am făcut apel la experiența dumneavoastră, pentru că dumneavoastră sunteți cei care cunoașteți mai bine decât oricine ce poate aduce la implementarea mai rapidă a proiectelor. Dacă sunt obstacole, acestea trebuie înlăturate cât mai curând de către Guvern, dar dacă sunt legi care trebuie modificate, atunci trebuie acționat la fel de rapid.”, a spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel