Ciucă s-a întâlnit cu Dîncu. Ciolacu: Premierul e îndreptățit să ceară schimbarea unui ministru. Nu sunt supărat
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 17 oct 2022, 15:09
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni dimineață, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Palatul Victoria. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, luni după-amiază, că premierul e îndreptățit să ceară schimbarea unui ministru.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind „calibrarea comunicării publice” la nivelul MApN în context guvernamental, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Totodată, acesta a precizat că un alt subiect discutat a vizat reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.

Luni după-amiază, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat întâlnirea dintre Vasile Dîncu și Nicolae Ciucă. „Discuția a fost între domnul prim-ministru și ministrul Apărării. Am văzut și eu comunicatul Guvernului. Este corect. Totuși, ministrul Apărării trebuie să fie în linia mesajelor României și ale aliaților noștri din NATO și UE. O să am o discuție, azi, cu domnul prim-ministru. O astfel de decizie (n.r. legată de remaniere) se ia în cadrul coaliției, cum e corect, la propunerea premierului”, a spus Marcel Ciolacu.

„Cel îndreptățit să facă remanieri într-un guvern este premierul. (...) Nu sunt supărat pe nimeni. Eu sunt unul dintre cei care l-au propus pe Vasile Dîncu să fie ministru al Apărării”, a zis, la Antena 3, Marcel Ciolacu. „Premierul este cel îndreptățit să ceară schimbarea unui ministru. Acest lucru se face în cadrul coaliției. Era normal ca premierul să aibă o discuție cu ministrul Apărării și după este normal să am eu o discuție cu premierul. Dacă dorește o înlocuire a unui ministru propus de PSD, acest lucru se discută în coaliție. Este cât se poate de normal acest lucru”, a zis președintele PSD.

Amintim că ministrul Vasile Dîncu a fost criticat după declarația privind Ucraina, în care a precizat că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă declarase joi că îl aşteaptă pe ministrul Apărării să revină în ţară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea „o discuţie foarte deschisă" despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina.

„Îl aştept pe domnul ministru să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect", precizase Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei efectuate la Platforma Industrială Dacia Mioveni, în judeţul Argeş.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. „Războiul va mai continua, (...) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a afirmat Dîncu, la Prima TV. Potrivit acestuia, Rusia are resurse să prelungească războiul. „Ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri", a explicat Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?