Ciucă: România nu-și mai poate permite să țină profesorii și elevii departe de școală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă, declarații de ultimă oră privind oferta guvernului pentru încetarea grevei din educație.

„Suntem datori de Ziua Copilului să facem în așa fel încât să le recunoaștem dreptul la educație și să facem în așa fel încât să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la școală. Am convingerea că în urma acestor aproape două săptămâni în care ne-am întâlnit cu liderii de sindicat, cu reprezentanții părinților, cu reprezentanții copiilor, am înțeles cu toții că avem nevoie să recunoaștem rolul esențial al educației și cred că ceea ce este cel mai important este să recunoaștem că suntem datori pentru a asigura viitorul copiilor noștri”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Apreciem că este momentul să recunoaștem că, astăzi, România nu-și mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală. Sunt momente foarte importante pentru elevii din clasa a opta, sunt momente importante pentru tinerii care finalizează liceul și trebuie să intre în examenul de Bacalaureat, sunt aspecte pe care le-am avut și le avem în vedere, în continuare, astfel încât să intrăm în normalitate și să asigurăm o coerență, așa cum am spus, a întregului proces de transformare și de modernizare a educației din România.

Sunt convins că prin decizia de astăzi și întâlnirile pe care le vom avea astăzi cu reprezentanții sindicatelor din educație, vom reuși împreună să redăm speranța unui viitor mai bun pentru copiii noștri, pentru că atât noi cât și ei își doresc să reușească în viață”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Noi negocieri între Guvern și sindicatele din educație

Guvernul României și sindicatele din educație vor avea noi negocieri, joi, după ședința Executivului.

Joi, la ora 12:30, după ședința de Guvern în care se dorește aprobarea OUG privind creșterile promise pentru profesori, dar respinse de aceștia, sindicatele din educație vor purta noi negocieri cu reprezentanții Executivului. 

Sindicatele din Educație au anunțat miercuri seară că oferta guvernului de a acorda câte 1.000 de lei cadrelor didactice a fost respinsă.

 ”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu accepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest” arată un comunicat semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor. 

”Nu suntem de acord cu intervalul de trei ani (creșterea etapizată a salariului minim din educație până la 4000 de lei n.r.). Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa să fie dată și-n educație” a spus Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 

”Nu au acceptat varianta cu 1000 de lei, au cerut ca suma să fie mai mare, dublarea acelei sume” a mai declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), despre refuzul profesorilor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel