Ciucă, reproș pentru PSD: Am avut un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii. Nu s-a întâmplat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a reproșat PSD-ului că nu a respectat acordul dintre cele două formațiuni politice.

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a fost invitat la Prima News, unde a fost întrebat de relația dintre liberali și social-democrați după ce PSD-ul a primit funcția de premier. El a acuzat partenerii de coaliție că nu au respectat acordul dintre cele două formațiuni politice, de a nu-și racola primarii și de a nu se ataca reciproc.

„Sunt convins că premierul Ciolacu o să aprecieze ce spun acum. Am rugat de la început să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii. Şi nu s-a întâmplat chestiunea asta, ba mai mult decât atât înţelegem că mai sunt unul, doi primari, care fiecare dintre ei are afinităţi, vin din urmă, din istorie şi se duc de la stânga la….Am mai folosit o metaforă, nu ştiu dacă e foarte bună, îţi iei bilet să te duci până la Piaţa Matache, la Victoria cobori şi faci stânga“, a susținut Nicolae Ciucă.

După ce moderatorul a intervenit și a precizat că și PNL a luat primari de la PSD, dând exemplui lui Mihai Chirica, edilul din Iași, Nicolae Ciucă a replicat:

„Ne ducem în istorie să vedem cine a început? Când vii şi anunţi dintr-o dată, nouă primari au trecut… În primul rând că nu au trecut, că nu au cum să treacă, îşi pierd mandatul. Şi sunt convins că până aproape de alegeri se vor răzgândi pentru că primarii liberali vor înţelege care a fost rolul şi în ce fel am înţeles pe  perioada guvernării, guvernare liberală, rolul finanţării proiectelor, modul în care am deschis şantiere. Sunt peste 2600 de şantiere deschise în România, se lucrează peste tot, inclusiv în comunele mici“, a mai precizat liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel