Ciucă: Prețurile la carburanți au scăzut. ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 01 iul 2022, 10:21
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a transmis, vineri, 1 iulie, pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a spus că pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului - așa cum se întâmplă deja în alte state - și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Amintim că Executivul a aprobat, joi, ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți - 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, iar 25 de bani vor fi o reducere comercială.

Citește și / Nicolae Ciucă: România și-a atins toate țintele strategice la summitul NATO de la Madrid

România și-a atins toate țintele strategice la summitul NATO de la Madrid, susține premierul Nicolae Ciucă.

„România și-a atins toate țintele strategice la summitul NATO de la Madrid. Conceptul Strategic al Alianței consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes Strategic al NATO. Rusia este definită ca principala amenințare la adresa securității euroatlantice și, în consecință, NATO consolidează, pe termen lung, postura aliată de descurajare și apărare pe Flancul Estic. Ca parte a întăririi posturii NATO pe Flancul Estic, NATO consemnează proiectul de a amplasa o prezență terestră substanțială și persistentă, întărirea apărării aeriene și antirachetă, pre-poziționarea de echipamente militare și îmbunătățirea infrastructurii pentru asigurarea întăririlor, aspecte deosebit de importante pentru România”, a scris Ciucă pe Facebook.

Potrivit acestuia, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat prezența suplimentară americană în România, prin dislocarea unui Comandament la nivel de brigadă de luptă în țara noastră. Salutăm această contribuție care marchează consistența Parteneriatului Strategic România – SUA.

„Grupul de Luptă înființat în România poate fi crescut de la nivel de batalion, cum este stabilit în prezent, la nivel de brigadă – dacă situația de securitate o va impune. Salutăm și anunțul Președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a luat decizia de a amplasa în România o prezență militară pe termen lung în cadrul NATO, o brigadă care poate fi activată în caz de nevoie. România nu a fost niciodată mai sigură în fața unor amenințări directe și persistente derulate în vecinătatea sa imediată”, a transmis Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?