Ciucă: Nu se modifică taxarea companiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciuca
Nu ar fi o bună „practică la nivelul Guvernului” modificarea sistemului de taxare a companiilor, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial. S-a discutat și am discutat cu reprezentanții Consiliului fiscal și în urma discuțiilor și analizelor pe care le-au prezentat am stabilit să facem în așa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a declarat, luni, 30 mai, premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă vor exista modificări de taxe pe care le plătesc firmele în acest moment, prim-ministrul a răspuns că nu este vorba de modificare a taxelor la companii.

„În acest moment, în care am putut să vedem că măsurile de sprijin economic au contribuit la menținerea echilibrului economic și chiar au contribuit la o creștere substanțială față de trimestrul precedent, nu cred că ar fi o bună practică la nivelul Guvernului să modificăm sistemul de taxare a companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiștii lucrează și pe care sunt convins că le vom discuta”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

Vezi și: Când va fi vacanța din luna februarie. Situația pe județe. Cîmpeanu, anunț oficial

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, când va fi luată vacanța școlară în luna februarie a anului viitor.

Așadar, potrivit ministrului Educației, a fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întregul sistem de învățământ.

Astfel, sunt 30 de județe în care s-a decis ca vacanța din luna februarie să fie în ultima săptămână a lunii.

De asemenea, în zece județe, vacanța va fi în a treia săptămână. Este vorba de județele: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova.

Totodată, în Ilfov și în județul Suceava, vacanța va fi în a doua săptămână a lunii februarie.

Amintim că ministrul Educației a anunțat, tot luni că, în urma Comisiei de dialog social, s-a stabilit renunțarea la mediile semestriale în învățământul preuniversitar, astfel va fi încheiată o singură medie generală, la finalul anului școlar.

Ministrul Educației a anunțat că membrii Comisiei de dialog social, întruniți luni dimineața, lucrează la definitivarea regulamentului de funcționare a învățământului preuniversitar. Acesta ar urma ca marți să fie aprobat printr-un ordin al ministrului.

„Structura anului școlar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esențială, care a fost deja agreată este aceea că se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul anului scolar”, a declarat Sortin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel