Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 18 oct 2022, 08:48
WhatsApp
 Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane
Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane.

"Astăzi, 18 octombrie 2022, marcăm Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, alături de toți partenerii noștri europeni și regionali. Este un moment important la nivel european, dar și național, de asumare și conștientizare a importanței luptei împotriva acestui fenomen de criminalitate globală, care afectează viețile celor mai vulnerabili dintre noi.

Mesajul meu este unul clar: traficul de persoane este o formă de sclavie modernă față de care Guvernul României are toleranță zero. Acesta este motivul pentru care problematica traficului de persoane a devenit în ultimii doi ani o prioritate la cel mai înalt nivel al executivului român. Coordonarea interinstituțională pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane, dar și asistența victimelor salvate sunt în directa mea atenție, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului", a declarat Nicolae Ciucă.

"România își va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane"

"Încurajez toate instituțiile implicate să abordeze cu seriozitate și responsabilitate activitatea în acest domeniu, atât din perspectiva prevenirii și asistenței victimelor, dar și din perspectiva combaterii acestui fenomen pe întreg parcursul judiciar deoarece traficanții de persoane nu își au locul într-o societate dezvoltată și democratică.

Am încredere că România își va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane, alături de toți partenerii instituționali, din societatea civilă și de organismele internaționale cărora vreau să le mulțumesc pentru efort și implicare!", a mai spus primul ministru. 

Vezi și:

România câștigă credibilitate și recunoaștere în lupta împotriva traficului de persoane. Ciucă, primul mesaj

Departamentul de Stat al SUA a ridicat ratingul de țară al României în domeniul combaterii traficului de persoane la nivelul 2, în cadrul Raportului anual publicat la data de 19 iulie 2022.

În urma unui proces de coordonare, planificare și implementare complex și susținut de la nivelul Guvernului în ultimii doi ani, România a reușit să depășească o serie de limitări instituționale și să avanseze un set de reforme strategice în lupta împotriva traficanților și în sprijinul victimelor.

”Faptul că, astăzi, România a reușit să avanseze în clasamentul de siguranță și credibilitate al Departamentului de Stat al SUA este rezultatul unui efort substanțial și susținut în ultimii doi ani, de coordonare și muncă în echipă alături de specialiștii din șapte ministere, agenții, DIICOT, instanțe, servicii medicale și sociale, societatea civilă și partenerii internaționali. Mulțumesc întregii echipe guvernamentale și organizațiilor neguvernamentale alături de care am atins obiectivul pe care ni l-am asumat în 2021: avansarea României în Tier 2”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?