Ciucă ar fi avut, miercuri seară, o discuție cu cancelarul austriac înainte de votul decisiv privind aderarea României la Schengen - surse
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 07 dec 2022, 22:28
WhatsApp
Ciucă
Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă ar fi avut, miercuri seară, o discuție cu cancelarul austriac Karl Nehammer.

Nicolae Ciucă a reiterat solicitarea României de intrare în Schengen și toate argumentele care au fost repetate și în zilele trecute. În același timp, premierul român l-ar fi informat și personal pe cancelar despre menținerea poziției României de a cere un vot în JAI. Totodată, ar fi amintit că toate celelalte state membre susțin în acest moment, pe bună dreptate, România, conform unor surse.

Tot miercuri, la Bruxelles, cancelarul austriac a afirmat că discuţia despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu este una politică, ci o chestiune de securitate, din cauza imigranţilor. El a susţinut o conferinţă de presă comună cu preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber.

VEZI ȘI: Ce spune Ciucă despre Schengen și România în spatele ușilor închise. Mesaj intern către PNL

Premierul Nicolae Ciucă, șef al PNL, a transmis un mesaj intern despre Schengen către colegii săi din partid.

Mesajul lui Ciucă în contextul Schengen: Orice încercare de a specula negativ politic acest moment este, de fapt, o legitimare a nedreptatii făcute României

„Dragi colegi, suntem în pragul unui moment istoric pentru România și pentru PNL. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea acestui moment, indiferent de rezultatele votului de mâine, în JAI. Meciul se joacă până la fluierul final. Înainte și după votul în JAI nu trebuie să dăm ocazia celor care nu ne vor binele să-și valideze argumentele anti românești.

Ca atare, noi – PNL, PSD, UDMR - nu trebuie să ne atacăm între noi, nici voalat, nici nevoalat, pe tema intrării în Schengen, în niciunul dintre scenariile posibile. 

Daca începem să ne certam între noi vom valida argumentele iraționale/politice ale celor care ne vor răul. Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României și ai Europei nici din afară, nici dinăuntru. Toți cei care speculează politic și atacă PNL pe acest subiect se descalifică în fața interesului comun al românilor.

Riscul major ar fi ca noi să ne irosim într-o luptă internă, într-un moment în care ar trebui să fim uniți pentru a atinge obiectivele naționale, așa cum românii au fost uniți în momentele grele ale istoriei. 

Orice încercare de a specula negativ politic intern acest moment este de fapt o legitimare a nedreptății făcute României”, a fost mesajul lui Nicolae Ciucă adresat colegilor săi din PNL.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Premierul Nicolae Ciucă a salutat, miercuri, finalizarea de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei Guvernului Olandei în favoarea aderării României la Schengen, subliniind că acest rezultat este o recunoaştere clară a pregătirii ţării noastre pentru intrarea în Schengen.

„Guvernul României salută finalizarea de astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii sale de aprobare a poziţiei Guvernului Olandei în favoarea aderării României la Schengen. Apreciem cooperarea recentă cu partenerii noştri olandezi şi considerăm că acest rezultat este o recunoaştere clară a pregătirii României", a transmis premierul Ciucă, miercuri, pe contul de Twitter al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?