Ciucă, alături de Bode, după ce a văzut în Alba: Un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
PNL
PNL
Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

„La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale. Președintele PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene”, a transmis PNL.

Ce a mai declarat Ciucă:

„Azi, la Alba, am văzut o administrație liberală cu oameni cât se poate de gospodari! Un model pentru cum trebuie să arate angajamentul aleșilor în fața cetățenilor! A fost o plăcere să mă întâlnesc cu primarii liberali din județul Alba, precum și cu președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, împreună cu secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, ocazie cu care am discutat despre cum putem să consolidăm colaborarea dintre administrația centrală și cea locală.

Știu cât de dificilă este munca în administrația locală și cât de important este pentru orice primar căruia îi pasă de comunitatea sa să vadă un proiect finalizat. Să lase ceva în urmă, așa cum aud mereu la aleșii locali ai PNL. E nevoie de un dialog permanent între guvern și administrația locală pentru a mișca lucrurile eficient și rapid, așa cum se întâmplă în județul vizitat azi. În egală măsură, guvernul și aleșii locali trebuie să fie parteneri ai mediului de afaceri pentru că o economie locală sănătoasă ajută fiecare român în parte. Iar azi, la Alba, am văzut că primarii PNL știu că o administrație bazată pe investiții este o administrație de succes. Mi-aș dori să văd modelul de administrație practicat la Alba în întreaga țară, românii merită să aibă cei mai buni reprezentanți”, a spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel