Ciucă a cerut aplicarea legii pentru combaterea ambroziei: Știm cât de mulți români suferă din cauza acestei plante
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a cerut aplicarea legii pentru combaterea ambroziei.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în ședința de Guvern, aplicarea legii pentru combaterea ambroziei.

„O chestiune care cred că trebuie să facă obiectul unei abordări anticipative este cea legată de ambrozie. Știm cât de mulți români suferă din cauza acestei plante. Există deja lege, există și măsuri care trebuie luate în acest sens. Ca atare, vă rog, atât Ministerul Mediului, cât și celelalte instituții cu responsabilități în domeniu, să înceapă de pe acum să urmărească aplicarea legii și a reglementărilor în vigoare pentru a evita efectele produse de această plantă”, a spus, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit legii 62/2018, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane.

Ciucă cere Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețurile la carburanți

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”.

„Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de Covid, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de acfaceri. Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, înainte de începerea ședinței de Guvern.

A cerut Mininsterului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețul la carburanți.

„Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”, a spus Nicolae Ciucă.

Guvernul aprobă achiziționarea a 32 de avioane F16

Guvernul Ciucă aprobă, în ședința de joi, proiectul de lege pentru achiziționarea a 32 de avioane F16 din Norvegia.

„Este nevoie ca, în actualul context, să continuăm să acordăm atenția cuvenită întăririi capacității de apărare și de răspuns a armatei noastre”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Vom aproba legea propusă de MApN privind achiziția a 32 de avioane F16 de la guvernul norvegian”, a precizat Nicolae Ciucă.

De asemenea, a mai spus că cele 32 de aparate de luptă sunt în stare operațională. „Este nevoie ca în actualul context să continuăm să acordăm atenția cuvenită întăririi capacității de apărare și de răspuns a armatei noastre. Cred că e important de subliniat că dincolo de achiziția acestor aparate se dezvoltă și capacitatea noastră noastră în domeniul industriei de apărare, pentru că facilitățile de mentenanță și modernizare se vor dezvolta și consolida în România”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel