Cîțu, OUT de la Guvern, după infracțiunea din SUA? SONDAJ-fulger DCNews, procent devastator
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
foto gov.ro/ Cîțu, dosar în SUA. Sondaj DCNews
foto gov.ro/ Cîțu, dosar în SUA. Sondaj DCNews
Este primul sondaj după ce s-a aflat despre infracțiunea săvârșită de către premierul Florin Cîțu, în urmă cu 20 de ani. 

Premierul Florin Cîțu a recunoscut informația conform căreia a fost condamnat în SUA, în 2001, la plata unei amenzi de 1.000 de dolari, dar și la două zile de închisoare. Premierul a afirmat că a condus sub influența băuturilor alcoolice. În decizia instanței din Iowa, se arată că a condus sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, legislația americană nefăcând diferența de gravitate între cele două. Ceea ce a făcut premierul când avea 28 de ani, deci acum 20 de ani, se consideră infracțiune gravă și se pedepsește ca atare, cu cel puțin 48 de ore de închisoare. Pentru o faptă similară, în România i s-ar fi făcut dosar penal. 

Vezi aici mai mult despre acuzații și ce înseamnă ele: Fapta lui Cîțu din SUA, PENALĂ în România. Intră și sub incidența legii care l-a împiedicat pe Dragnea să fie premier

Problema este însă mult mai complicată. Vorbim despre ascunderea acestei informații și implicațiile ei, efectele pentru un politician care, prin funcția ce o deține, are acces la secrete de stat.

Vezi și: BOMBĂ pentru Cîțu! Accesul la secrete de stat, INCOMPATIBIL cu demnitarul care are antecedente penale sau a fost sancționat contravențional

Liberalii care-l susțin pe Florin Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban de lipsă de fair-play în cursa pentru șefia PNL, pentru că din PNL s-a scurs informația. Alții compară fapta cu o bătaie din curtea școlii, în vreme ce unii, mai sinceri, aproape recunosc că s-au urcat și ei sub influența alcoolului la volan, spunând: cine nu s-a urcat la volan după ce a băut o bere să arunce primul piatra. Așa consideră ei că Florin Cîțu e acum om. Pe de altă parte, sunt singurii care reacționează. Ei și opoziția politică, respectiv PSD, care-i cere demisia lui Florin Cîțu.

Să plece Florin Cîțu? 75% spun că ”Da”

Dincolo de discuțiile pro și contra, românii au fost întrebați, într-un sondaj realizat pe site-ul DCNews.ro, dacă trebuie să plece premierul Florin Cîțu de la Palatul Victoria. În mai puțin de 24 de ore, 19.917 persoane, adică un procent de 75,1% consideră că ”Da”, că premierul Florin Cîțu ar trebui să facă un pas în spate. Pe de altă parte, premierul este susținut de 24,9%, 6605 voturi. 

1. -imagine fara descriere- (demisie-citu-sondaj-plecare-palat-victoria_41774000.jpg)

foto sondaj DCNews, demisie Florin Cîțu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel