Cîțu: Nu există niciun argument astăzi pentru a schimba sistemul fiscal
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Nu există niciun argument pentru a schimba sistemul fiscal, susține Florin Cîțu. 

Premierul interimar Florin Cîțu susține că nu există niciun argument pentru a schimba sistemul fiscal, așa cum a solicitat PSD în timpul negocierilor cu PNL. Nici PSD nu l-a implementat când a fost la guvernare, a adăugat Cîțu.

Declarațiile au fost sâmbătă înaintea discuțiilor dintre reprezentanții PNL și PSD.

„Nu există niciun argument astăzi de a schimba sistemul fiscal și, repet, acest sistem fiscal pe care îl propune astăzi PSD a fost în programul de guvernare 2017-2019 și nu s-a implementat ceea ce mie îmi spune că nu se dorește... Nu văd de ce astăzi trebuie să revenim asupra lor dacă nu au fost aplicate în timpul guvernării PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Discuții sunt și despre creșterea pensiilor. Trebuie să fie un sistem sustenabil, vom căuta surse de finanțare, dar nu prin majorări de taxe, a explicat Florin Cîțu.

Premierul interimar a mai spus că nu știe dacă PNRR poate fi renegociat, așa cum a solicitat PSD.

„Eu știu că nu, dacă PSD are influență la Comisia Europeană, vom vedea”, a adăugat Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

Echipele de la PSD și PNL negociază sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

VEZI ȘI: Cîțu: În 2022, cu siguranță vor crește pensiile și alocațiile

PNL, PSD şi UDMR discută astăzi pe sectoarele unde nu s-au înțeles

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR discută, sâmbătă, despre punctele din programul de guvernare cu privire la care nu s-a ajuns la o concluzie favorabilă până acum, a anunțat liderul liberalilor, Florin Cîţu, încă de vineri. 

"Ne-am înţeles pe foarte multe. Asta înseamnă doar că trebuie să mai discutăm. Mâine cred că vom avea discuţii din nou pe aceste sectoare unde nu am avut încă o concluzie favorabilă. Ne întâlnim mâine şi vom găsi şi concluziile", a afirmat Cîţu, vineri, la sediul PNL, întrebat despre neînţelegerile cu PSD legate de mai multe puncte din programul de guvernare.

Liderul PNL a precizat că şedinţa BPN al partidului va fi convocată atunci când va fi găsită o soluţie. "Nu este convocat niciun BPN. Îl vom convoca atunci când vom avea o soluţie", a adăugat preşedintele PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă luni este posibil să existe o discuţie între liderii PNL, PSD şi UDMR pentru a conveni premierul, dar şi un dialog cu preşedintele, Florin Cîţu a răspuns: "Tot ce este posibil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel