Cîţu i-a dat SMS lui Orban că îl demite pe Stelian Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ludovic Orban susține că a primit un sms în care era anunțat că Stelian Ion va fi demis.

Ludovic Orban susține că a fost informat, ieri, printr-un sms, despre demiterea lui Stelian Ion, cu puțin timp înainte ca premierul să anunțe revocarea din funcție a ministrului Justiției. Totodată, președintele PNL susține că va avea "o discuție foarte serioasă cu premierul Florin Cîțu", dar și o consultare cu liderii celorlalte partide din coaliție.

"Trebuie să am o discuție foarte serioasă cu premierul Florin Cîțu. Evident că trebuie să am o consultare mai largă cu fiecare dintre actorii politici, atât din PNL, cât și din coaliție. Nu cred că este bine să se ia decizii la cald, așa cum a  fost decizia de azi noapte care  a fost practic catalizată de propunerea de revocare a unui ministru.", a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat dacă a fost informat despre revocarea lui Stelian Ion, Ludovic Orban a răspuns: "Am primit un sms la 21:28, ieri, cu două minute înainte de declarație. Când vă spun, vă spun sigur că așa este. Sigur că premierul susține că m-a sunat. Nu am primit niciun apel de la premierul Florin Cîțu."

Orban: Am fost informat la alibi

"Nu particip la această reuniune a BPN din multe motive. Pentru că este o reuniune care a fost convocată în această dimineață pentru ora 11:00 și ultima reuniune convocată de susținătorii domnului Cîțu a fost o reuniune care a fost convocată de la 18:00 pentru a doua zi la 10:30 și această convocare nu a permis participarea a multor membri ai Biroului Politic Național. Dorința asta de a forța convocări ale forurilor statutare, mai ales într-o situație de criză politică, mai ales într-o situație în care cetățenii privesc cu îngrijorare ce se întâmplă, nu face bine.

Deciziile nu se iau la cald, deciziile nu se iau numai de o grupare din interiorul partidului, deciziile trebuie să reflecte voința exprimată de fiecare membru al PNL. (...) Nu cred că premierul trebuie să ia decizii fără să se consulte cu președintele PNL și mai ales decizii care pot să pună în pericol coaliția majoritară. Nu am fost informat despre introducerea pe ordinea de zi a OUG privind Anghel Saligny. Am fost informat la albi, cu 2 minute înainte de propunerea de revocare a domnului ministru Ion Stelian.", a spus Ludovic Orban atunci când a fost întrebat de ce el nu participă la reuniunea BPN al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel