Cîţu, chemat din nou la RAPORT în Parlament la inițiativa lui Daniel Zamfir
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat luni, pentru a treia oară, la audieri, de către Comisiile economică şi de buget din Senat. 

Tema audierii vizează 'derularea Programului IMM Invest România, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergenţă 2020, perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020'.

Comisiile de specialitate din Senat l-au invitat pe 10 şi 15 iunie la audieri pe ministrul Cîţu, dar acesta nu a venit, motivând agenda încărcată.

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a solicitat Biroului permanent al Senatului să-l informeze pe premierul Ludovic Orban că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Cristian Valeriu Păun, au lipsit de la şedinţele comisiilor de specialitate ale Senatului, unde au fost invitaţi.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că va lua legătura telefonic cu ministrul Finanţelor Publice, pentru a stabili o dată la care să fie audiat în Comisiile de specialitate ale Camerei superioare a Parlamentului, anunţând că în caz contrar se va adresa printr-o scrisoare premierului Ludovic Orban.

'Am atras atenţia reprezentantului Guvernului prezent la discuţiile din Biroul permanent, domnul secretar Săpunaru, să-l informeze pe premierul Orban. Voi lua şi eu legătura cu ministrul de Finanţe, în aşa fel, prin dialog cu preşedintele Comisiei, să stabilească o dată la care poate fi audiat. (...) Dacă acest lucru nu va fi posibil, o să facem o scrisoare premierului Orban pentru a găsi, totuşi, formule de cooperare, în aşa fel încât, atunci când o comisie spune că cineva trebuie să fie prezent, să fie prezent', a afirmat Cazanciuc, pe 22 iunie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel