Ciprian Ciucu îl acuză pe Nicușor Dan de minciună și spune că o va aduce pe Firea la Primăria Capitalei
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Prelungirea Ghencea este locul în care Nicușor Dan și-a anunțat candidatura în 2020. Foto: Agerpres
Prelungirea Ghencea este locul în care Nicușor Dan și-a anunțat candidatura în 2020. Foto: Agerpres
Primarul Ciprian Ciucu, îl acuză pe Nicușor Dan că blochează un proiect de fluidizare a traficului din Sectorul 6 și că, pentru a justifica întârzierile, face afirmații false. 

Bucureștenii așteaptă de ani buni reabilitarea și extinderea Străzii Valea Largă, un drum expres care ar prelua o parte a traficului auto din Prelungirea Ghencea. Primăria de Sector a început lucrările în acest an, dar Nicușor Dan le-a suspendat pentru a proteja lăstărișul care a crescut pe un teren viran abandonat de decenii. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a solicitat avizul de defrișare cu angajamentul că va planta cel puțin 400 de arbori într-o zonă în care să nu fie strangulat traficul auto. Până acum, proiectul ar fi fost finalizat, dacă Primăria Generală nu ar fi blocat avizele. Nicușor Dan a susținut, într-o emisiune on-line, că blocajul ar fi cauzat de Apa Nova.

Ciucu scrie pe Facebook că această susținere este falsă.

”Domnul Primar General Nicușor Dan, prezent la o emisiune on-line, a făcut afirmația că nu este nevoie să se grăbească cu avizul pentru str. Valea Largă, întârziat cu 7 luni, deoarece Apa Nova nu ar fi ajuns cu lucrările în locul în care se impune eliberarea terenului de vegetația spontană. Uluitor”, arată Ciucu.

„Această informație este falsă. Dacă ar avea o comunicare normală cu mine, l-aș fi informat despre faptul că Apa Nova și operatorul Acvatot aveau două echipe în teren. Prima lucrează în proximitatea vegetației spontane, finalizează un mare canal de retenție cu pompe. Cea de-a doua a fost trimisă în altă parte, a fost dezangajată. Ei au și alte lucrări, nu stau cu muncitorii degeaba să se uite la oțetari. Acesta ar fi putut lucra deja la restul de canalizare, câteva sute de metri, până în Prelungirea Ghencea. Până acum și acest tronson ar fi fost gata, așa cum primul tronson este deja săpat.

Îl rog încă o dată pe domnul Primar General să ne emită avizul și să nu ne pună în pericol proiectul. Să îl emită cumva, cu transplantare, cum vrea domnia sa, dar să-l emită. Au trecut totuși, 7 luni, pentru Dumnezeu!”, a conchis primarul de la 6.

Bucureștenii îi cer lui Ciucu să defrișeze fără aviz lăstărișul lui Nicușor

Primarul Sectorului 6 a explicat de ce nu poate trece peste avizul lui Nicușor Dan, cu toate că amenda este mica, iar presiunea publică în favoarea proiectului de lărgire a străzii la un drum expres este foarte mare.

”Mulți, foarte mulți îmi spuneți de ce nu defrișăm fără aviz, asumând amenda. Dacă ar fi atât de simplu, zău că aș face-o! Mi-aș da salariul pe jumătate de an, doar sa deblochez proiectul și să nu aruncăm la coș munca de până acum”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu.

„De ce nu o fac? Pentru că... ce exemplu aș mai da eu ca primar, autoritate publică locală, acelora care de acum înainte vor defrișa fără aviz și nu vor respecta legea? Cum să îi mai amendez, ce calitate morală aș mai avea?

Asta este în joc: credibilitatea, legea, stratul de drept, regulile. Nu doar banii.

Nu vă doresc să fiți niciodată în situația de a avea dreptate și de a fi în situația de a alege între dreptate și lege. Este oribil. Toată viața mea am militat pentru respectarea legii și a procedurilor. Da, acest om, mă pune în fața unei alegeri teribile, el însuși nerespectând legea.

O alegerea voi face. Cât timp să mai pierdem aiurea domnule Primar General, cât?”, a întrebat retoric Ciprian Ciucu.

Bătaie de joc la adresa bucureștenilor

”Au trecut 3 săptămâni de când v-am cerut public (deoarece refuzați orice altă formă de comunicare – instituțională sau privată) să eliberați, respectând legea, avizul de defrișare pentru a putea continua lucrările la drumul expres Valea Largă. Asta înseamnă că au trecut 7 luni de când noi am depus inițial documentația pentru a primi avizul”, i-a transmis Ciucu lui Nicușor Dan pe Facebook.

„Revin iarăși, public, să vă cer să RESPECTAȚI LEGEA, să emiteți avizul! Ați promis public, că până pe data de 22 mai veți emite avizul. Încă o minciună, dintr-un lung șir, dar de data acesta ați mințit public.

Nu pot să îmi dau seama cu ce ne confruntăm. Să fie bătaie de joc la adresa bucureștenilor din Prelungirea Ghencea în special și a locuitorilor din Sectorul 6 în general? Să fie ceva personal cu mine, mă sabotați, deși v-am protejat mandatul și v-am câștigat cel puțin un an de liniște când eram Președintele PNL București? Să fie doar nepăsare și indolență? Să fie neputință? Orice ar fi, modul la care vă raportați la locuitorii Sectorului 6 nu vă face cinste. Mai ales că v-ați lansat campania electorală în Prelungirea Ghencea!

Nu-mi face nicio plăcere să iau astfel de poziții publice, drept dovadă am așteptat să mai treacă două zile de la termenul pe care vi l-ați dat singur. Că... poate, poate. Dezamăgirea pe care mi-o provocați este constantă.

Sunt mulți care mi-au spus că, reproșându-vă în public problemele pe care le generați, inconsistențele, ca să fiu delicat, contribui la readucerea Gabrielei Firea la PMB. Departe de mine această intenție. Și pentru că vă tot erijați într-unul dintre candidații Dreptei, vă spun sincer: cu o așa prestanță în cea mai înaltă funcție din administrația Bucureștiului, dumneavoastră sunteți cel care o readuce pe Gabriela Firea în fruntea PMB și care dinamitați șansele Dreptei în București”, a avertizat Ciucu, în aceeași postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel