Ai nevoie de:
2 bucăţi piept de pui
1 ceapă
1 roşie
1 ardei gras sau capia
2 căţei usturoi
1 ardei iute
opţional 3 linguri făină
750 ml supă de pui sau de legume
200 g boabe fasole roşie din conservă
100 g porumb din conservă
1 legătură pătrunjel
200 g smântână
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă oregano
1 linguriţă chimion
1 lingură ulei de măsline
1 lingură zeamă lămâie
sare şi piper, după gust
caşcaval ras, pentru decor
frunze de coriandru, pentru decor
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiţă cu capac. Căleşti ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, roşia şi bucăţile de pui tăiate cuburi până se rumenesc. Adaugi ardeiul gras sau capia şi, dacă doreşti, ardeiul iute mărunţite. Amesteci şi laşi la foc potrivit 1-2 minute.
Scurgi de lichid boabele de fasole şi de porumb din conservă şi le presari peste celelalte ingrediente din cratiţă.
Cerni făina şi apoi torni supa de pui sau de legume şi smântâna. Amesteci şi asezonezi cu sare şi piper după gust, cu boia dulce, cu zeama de lămâie, cu oregano şi chimion.
Speli bine pătrunjelul, îl toci mărunt şi îl presari în ciorbă. Amesteci şi mai laşi pe foc până dă într-un clocot.
Serveşti ciorba cu tortilla şi decorezi cu caşcaval ras sau cu frunze de coriandru.
Este sănătoasă smântâna?
Smântâna, atunci când este folosită în cantități mici, poate face parte dintr-o dietă sănătoasă. O lingură de smântână are mai puțin de 25 de calorii, dar daca mănânci foarte multă, caloriile și conținutul de grăsimi pot crește. Aceasta este făcută din adăugarea de bacterii producătoare de acid lactic în crema obișnuită. Bacteriile cu acid lactic produc smântâna ușor acrișoară, cu gust acid. FDA-ul dictează ca orice produs etichetat ca smântână să aibă un conținut de unt de cel puțin 18%.
Smântâna este un condiment folosit în bucătăriile tradiționale europene, centrale și nord-americane, pentru mâncăruri sărate. Cu toate acestea, ea poate fi folosită și în diverse prăjituri. Ca și alte alimente lactate cu grăsimi complete, este considerată bogată în grăsimi saturate și calorii. Totuși, acest lucru nu face neapărat smântâna un aliment „interzis”, deoarece cantitatea de smântână folosită este în general mică.
De asemenea, efectele pe care le au produsele lactate cu grăsimi asupra sănătății au fost contestate recent în unele cercetări științifice. Smântâna poate furniza vitamina A și calciu. Prin urmare, ca în cazul tuturor celorlalte alimente, smântâna poate avea unele aspecte nutritive pozitive și poate negative. Dacă mănânci smântână, este important să o faci cu moderație și să o integrezi într-o dietă sănătoasă și variată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!