Ciorbă de păstăi cu caise. Trebuie să încerci! REȚETA are mare succes în zona de sud
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește ciorbă de păstăi cu... caise.
Ingrediente cu ciorbă de păstăi cu caise
1 kg fasole galbenă, păstăi
1/2 ceapă
2 morcovi mici
2-3 roșii
4 l de apă
8-10 caise
sare
piper
mărar
leuștean
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Punem o oală cu apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm puțină sare și amestecăm până se topește. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o adăugăm în apa care fierbe. Curățăm morcovii, îi tocăm cuburi și îi adăugăm în vas, la 1-2 minute după ceapă.
Păstăile de fasole galbenă le curățăm de capete, le spălăm bine și le rupem în bucăți mai mici. Le adăugăm în vasul de pe foc și le lăsăm să fiarbă ușor al dente.
Opărim roșiile, le tăiem în sferturi și le adăugăm în ciorbă, atunci când păstăile încep să se pătrundă. Adăugăm și caisele tăiate în sferturi, sau jumătăți și mai lăsăm ciorba pe foc 5-6 minute, timp în care îi potrivim gustul cu cele necesare: sare, piper, zeamă de lămâie. Tot în acest timp adăugăm și mărarul verde, tocat mărunt.
Pentru ca ingredientele din ciorba de păstăi cu caise să-și păstreze gustul și proprietățile nu trebuie să le fierbem foarte mult, spune Vlăduț, potrivit a1.ro.
Timpul alocat acestei ciorbe de păstăi cu caise nu va depăși 30 de minute.
Are mare succes în zona de sud a țării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News