Ingrediente
350 g lobodă proaspătă (10 legături)
3 l apă
500 g carne afumată (cotlet ţărănesc în cazul de faţă, dar pot fi şi coaste)
150 g kaizer/piept porc afumat
4-5 linguri ulei
1 ceapă de mărime medie
1 morcov mediu
120 ml suc lămâie
1 lingură sare
200 ml smântână pentru gătit
20 g făină + 60 ml apă
3 căţei usturoi
Pentru servit:
mămăligă din 400 ml apă şi 140 g mălai
ardei iute
Vezi și: CIORBĂ de SALATĂ cu AFUMĂTURĂ. Rețeta DELICIOASĂ care trebuie încercată!
Cum se prepară
Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Punem carnea afumată, tăiată felii, la fiert, în 3 l apă. În acest timp pregătim mămăliga. Când este gata, o turnăm pe o tavă întinsă, astfel încât să putem apoi să o tăiem bastonaşe ce vor fi o lungime puţin mai mare decât deschiderea farfuriei, căci le vom sprijini de marginile acesteia, scrie divainbucatarie.ro.
Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Tăiem kaizerul fâşii şi îl călim în 4 linguri de ulei încins. După ce se rumenește, îl scoatem din tigaie şi îl păstrăm pe o farfurie. Vom pune la prăjit în același ulei bastonaşele din mămăligă. Le rumenim uşor pe toate părţile, apoi le scoatem.
Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. În uleiul rămas, vom căli ceapa tocată mărunt cu morcovul ras fin. Dacă este nevoie adăugăm încă 1 lingură de ulei. Carnea s-a fiert în acest timp, aşa că adăugăm ceapa şi morcovul călit. Curăţăm frunzele de lobodă eliminând codiţele mai groase, apoi le tocăm. Le punem în oală la fiert, alături de carnea cu ceapă şi morcov.
Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Adăugăm sucul de lămâie şi o lingură de sare şi lăsăm să fiarbă la foc mic-mediu. Într-un castron, dizolvăm făina cu 60 ml apă, adăugăm căţeii de usturoi pisaţi, amestecăm bine apoi adăugăm un polonic din supa fierbinte. O amestecăm bine şi o turnăm în oală.
Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Lăsăm încă 5 minute să fiarbă la foc mic. Oprim focul şi turnăm smântâna de gătit. Punem în farfurie ciorba și să aranjăm bastonaşe de mămăligă cu fâşii de kaizer prăjit, mărar şi câteva felii de ardei iute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- De ce nu ni se arată cum se fac crenvurștii. Bulai: Am văzut cu ochii mei ce se întâmplă la o fermă de curcani / video
- SRI, mai necredincios ca Toma în noaptea de Înviere. Mesaj simpatic / foto
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky
- O biserică de o frumusețe rară din România, construită în 1878, a ars în totalitate în noaptea de Înviere / foto
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare