Data publicării:
Ciorbă de dovlecei acrită cu corcodușe. Rețeta de sezon răcoroasă. Este absolut savuroasă!
Ciorba de dovlecei acrită cu corcodușe este perfectă în această perioadă. Răcoroasă, delicioasă și ușor de pregătit, această rețeta nu te va dezamăgi. Este fix ce trebuie.
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 3 roşii coapte
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ţelină micuţă
- 1 ardei gras
- 2 linguri de orez
- 1 pumn de tăiţei
- 1/2 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 10-15 corcoduşe
- piper, ulei
Cum se prepară
Într-o oală de 4-5 litri punem o lingură de ulei şi călim ceapa tocată până devine sticloasă. Adăugăm apoi morcovul şi ţelina tăiate mărunt şi mai călim 2 minute. Stingem cu apă şi lăsăm să dea în clocot, scrie papamond.ro.
Lăsăm să fiarbă 5 minute şi adăugăm orezul şi ardeiul gras tăiat cubuleţe. După alte 5 minute, adăugăm dovleceii tăiaţi cubuleţe şi roşiile. Lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Adăugăm tăiţeii. Acum este momentul când punem corcodușele în oală. Puteţi acri și cu zeamă de varză, cu borş.
Mai lăsăm pe foc 5 minute astfel încât dovlecei şi tăiţeii să fie fierţi. Gustăm şi potrivim de sare. Aromăm cu mărar şi pătrunjel şi dăm un praf de piper proaspăt măcinat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News