Data publicării:

Ciolacu susține introducerea aderării la Uniunea Europeană în Constituția României

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Premierul Marcel Ciolacu vrea consemnarea aderării României la UE în Constituție. Demersul poate fi inițiat de români sau de Parlament.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a anunțat miercuri că susține introducerea aderării la Uniunea Europeană în Constituția României, o propunere lansată de activiștii PES România, idee promovată temeinic și de europarlamentarul Victor Negrescu.

"Ca amendament la Constituție, susțin în mod absolut acest lucru, la fel ca și colegii mei. Amendamentul la Constituție poate fi inițiat de Parlament sau prin semnăturile cetățenilor," a declarat Ciolacu în Parlament, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Deputatul european Victor Negrescu, coordonatorul național al activiștilor PES România, a anunțat că activiștii PES România susțin introducerea aderării la Uniunea Europeană în Constituția României, deoarece acesta ar fi cel mai patriotic și naționalist pas pentru securitatea și dezvoltarea țării.

"Noi dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană, o țară reprezentată profesional în Bruxelles și Strasbourg, în așa fel încât să fim cei care stabilesc tonul și influențează deciziile europene", a declarat deputatul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel