Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu, reacție după ce Danileț a ieșit la pensie la 48 de ani

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Premierul României susține o lege distinctă pentru magistrați, care va pune capăt tuturor discuțiilor pe care aceștia le deschid despre pensionare.

Prezent în platoul Antena 3 CNN, Marcel Ciolacu a precizat câteva detalii despre ieșirea la pensie a judecătorilor, menționându-l și pe judecătorul Danileț, care se pensionează la numai 48 de ani.

Pus în tema protestelor pe care le fac și grefierii, premierul României a comentat:

„Grefierii nu pot fi plătiți la fel ca judecătorii sau magistrații. Nu se poate. Nici nu pot ieși la pensie ca domnul Danileț, la 48 de ani.

Nu se mai poate. Aceasta a fost legislația, eu nu pot modifica trecutul. Ce am putut face a fost să discut cu Ministerul Justiției care a vorbit cu magistrații.

Din punctul lor de vedere, trebuie să mă duc și să negociez la Comisie. Și am negociat aceste lucruri. Că vor dura 5 ani, 10 ani până se va ajunge la o echitate, inițial necreată de mine... În România, am reușit acest lucru - un dialog cu Comisia și un sistem de pensii sustenabil. Îmi doresc ca în februarie, prima lege a salarizării, să fie în ceea ce privește magistrații, atât procurori, cât și judecători.

Marile procese în care judecătorii se dau în judecată unii pe alții și-și dau drepturi de la o lege la alta... Vor avea o lege distinctă și din acel moment vom avea un viitor previzibil. Trebuie să existe un T0. Ne-am jucat destul 30 de ani.

Am modificat de sute de ori Codul fiscal, cu o grămadă de excepții. Fiecare a venit și a modificat cum a vrut. Trebuie să ordonăm odată. Eu nu am văzut rea-credință din partea Comisiei. Mie nu mi-a zis niciodată Comisia „Nu” la un lucru pe care l-am putut argumenta și care a putut fi suportat de România în acel moment. Adevărat, se va face dreptate în 5 ani, în 6 luni, dar se va face pentru fiecare lucru în parte.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel