Ciolacu: Propun excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus că va propune excluderea lui Dumitru Coarnă din partid.

Marcel Ciolacu va propune excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD:

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului.

Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale.

PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă.“, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

O delegație formată din parlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă, Mihai Lasca, Francisc Tobă (toți trei ex-AUR) și Dumitru Coarnă (PSD) s-a întâlnit miercuri, în urma unei cereri depuse în acest sens, cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, potrivit unui comunicat al Dianei Șoșoacă.

Cei patru parlamentari au prezentat o propunere privind o așa-numită „poziție de neutralitate“ a României în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Dumitru Coarnă a fost ales deputat al României, în 2020, din partea Partidului Social Democrat.

Șoșoacă vrea să-i împace pe Zelenski și Putin în Casa Poporului. S-a întâlnit cu ambasadorul rus Kuzmin, dar a primit un refuz: Sunt discuții în Turcia

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunţat că s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, alături de alţi trei parlamentari români. 

"Întâlnirea delegaţiei formată din 4 parlamentari şi reprezentanţii ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti pe tema Pacea de la Bucureşti, Neutralitatea României.

Astăzi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegaţie formată din 4 parlamentari romani: Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, Deputat Dumitru Coarnă, Deputat Mihai Lasca şi Deputat Francisc Toba, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federaţiei Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti.

În acest cadru, partea română a prezentat poziţia de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federaţia Rusă şi Ucraina, astfel cum o solicita majoritatea românilor, precum şi propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la Bucureşti. Partea romană a menţionat că demersului celor 4 parlamentari s-au alăturat şi ONG-uri şi personalităţi din peste 70 de ţări (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel