Ciolacu: Muraru a fost depășit de calitatea diplomatică pe care a avut-o / Dacă eram președintele României, categoric îl rechemam la post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre conflictul avut cu ambasadorul Andrei Muraru.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, în SUA, despre conflictul avut cu ambasadorul Andrei Muraru

„Nu am vorbit cu nimeni despre vreo retragere a ambasadorului României în Statele Unite ale Americii. nu este în atributul meu de prim-ministru, ci este atributul președintelui României. Nu am apucat să vorbesc cu domnul președinte. Singurul lucru pe care l-am făcut, și este și normal, e că am stat de vorbă cu doamna ministru Odobescu. Cred că vorbim prea mult despre acest subiect și despre un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică pe care a avut-o.

Nu vreau să intru în detalii, pentru că nu este un context favorabil și nu vreau să vobesc acum despre diplomația română care își face datoria peste tot din cauza unei excepții sau a unui moment emoțional a unui domn ambasador“, a spus premierul.

Ciolacu: Dacă eram președintele României, îl rechemam pe Andrei Muraru

„Nu am mai avut discuții cu domnul ambasador și cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuții. În primul rând, eu am venit aici însoțit de ministrul de Externe. Dânsa este reprezentanta de vârf a diplomației române. Nu apucasem să avem discuțiile aplicate cu privire la reprezentările din zilele următoarea. Nu o consider o taxare în ceea ce mă privește.

Cred că doamna ministru de Externe va fi cea care va da toate lămuririle în perioada următoare. Lipsa de anvergură a domnului ambasador și o reacție emoțională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador într-un stat foarte important, cum sunt SUA. Câteodată, urcușurile, fără un fundament și sărind anumite etape, creează astfel de reacții“, a spus premierul la Antena 3 CNN.

„Dacă decizia ar fi fost în mâinile dumneavoastră, astăzi l-ați fi rechemat pe Andrei Muraru“, a întrebat jurnalista Mădălina Mihalache.

„Categoric! Presupun că doamna ministru va avea discuții cu președintele României. Este atributul președintelui României și acesta, prin decrete, numește ambasadorii“, a spus premierul Ciolacu.

CITEȘTE ȘI       -       Muraru, reacție nervoasă la adresa lui Ciolacu, în SUA. Chirieac: Probabil răspunde în fața președintelui Iohannis. Nu ar fi trebuit să facă această afirmație

Reamintim că ambasadorul Andrei Muraru a avut o reacție nervoasă la adresa premierului Marcel Ciolacu, după ce el nu a participat duminică la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Statele Unite ale Americii.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii - întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor“, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel