Ciolacu, amenințare pentru Nehammer / „Lucrurile nu sunt așa comode pentru domnul cancelar“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a lansat o amenințare la adresa lui Karl Nehammer.

Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut luni declarații de presă cu privire la noul mesaj venit de la Viena, în care cancelarul Karl Nehammer a reiterat faptul că Austria continuă să se opună extinderii Spațiului Schengen.

„Eu cu certitudine, dacă vreți să simplificăm, dacă în decembrie, Austria va vota împotriva aderării României la spațiul Schengen, voi ataca la CJUE.  Mai mult, eu doresc ca în acest demers, este un atac al statului român nu al unei persoane fizice, să am partener Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeana care ne susțin și așa au declarat. Deci lucrurile nu sunt așa comode pentru domnul cancelar Nehammer“, a spus premierul Ciolacu.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Respingerea din Schengen, costuri uriașe pentru România. Cum pierdem investitorii străini din cauza lui Nehammer / video

„Să-și facă ziduri cu sârmă ghimpată“

„Locul României este în Spațiul Schengen. Eu n-am să fiu niciodată ipocrit, nu pot să spun că n-am nimic cu România dar că spațiul Schengen este depășit. Atunci de ce am votat anul trecut cu Croația? E o întrebare legitimă a românilor pentru premierul Nehammer.

Dacă e așa de distrus Schengen, eu n-am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să își facă ziduri kilometrice, cu sârmă ghimpată și electrice, n-am nici problemă. Dacă Austria dorește această abordare cu garduri, să și le plătească, să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme“, a mai spus primul-ministru al României.

CITEȘTE ȘI      -      Ce spun cetățenii din Austria despre aderarea României la Schengen. Un sociolog a prezentat datele pe care se bazează Nehammer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel