Cine sunt cei 16 parlamentari care au semnat pentru partidul lui Ludovic Orban. Reacție tăioasă din PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Ludovic Orban
Sursă foto: Facebook - Ludovic Orban
Toate zvonurile despre Ludovic Orban au fost confirmate astăzi, când și-a anunțat noul partid, Forța Națională. 

Un număr de 16 parlamentari au semnat, marți, înființarea partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, cei mai mulți deputați, relatează Mediafax. Cei 16 parlamentari care au semnat înființarea partidului Forța Dreptei sunt Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Adrian Miuțescu - deputați și Ion Iordache, Ovidiu Florean și Adrian Oros - senatori. 

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunțat înființarea unui nou partid, ”Forța Dreptei”. ”Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, spune Ludovic Orban. Numele noii formațiuni este ”Forța dreptei”, numele moțiunii cu care Ludovic Orban s-a prezentat la Congresul PNL.

PNL a răspuns la înființarea ”Forța Dreptei”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că liberalii nu sunt interesaţi de noul partid anunţat de Ludovic Orban, care, probabil, va avea acelaşi deznodământ ca în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, menţionând că parlamentarii care fac parte din această formaţiune au fost aleşi "pe munca şi pe listele PNL".

"Nu suntem deloc interesaţi de acest nou partid al domnului Orban, cum la fel nu cred că ar fi românii interesaţi despre acest subiect. În altă ordine de idei, domnul Orban şi colegii dânsului care astăzi înfiinţează acest partid nou e bine de menţionat că au ajuns în Parlament prin munca şi pe listele PNL. După ce domnul Orban a pierdut alegerile, a plecat din partid şi avem mari semne de întrebare că ar avea acelaşi succes pe care l-a avut, dacă s-ar prezenta singur în alegeri cu noul partid. Au mai existat episoade de genul acesta. O să dau un singur exemplu, al domnului Tăriceanu. Probabil că şi acest episod va avea acelaşi deznodământ", a precizat Ionuţ Stroe pentru Agerpres. 

Potențialele demisii din PNL nu par să creeze îngrijorare

Legat de faptul că Orban a anunţat că vor urma mai multe demisii din PNL, Stroe a spus că Ludovic Orban poate să susţină orice.

"Nu am niciun fel de opinie în legătură cu anunţul domnului Orban, poate să susţină orice, până la urmă fiecare suntem liberi, conform Constituţiei, să ne asociem în fel de fel de formaţiuni politice şi în grupuri de anumite interese socio-profesionale", a adăugat Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel