Data actualizării:
Data publicării:

Cine este Ramona Chiriac, prima la europarlamentare 2024 PSD-PNL. Chirieac, Badea, scurte reacții

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ramona Chiriac va deschide lista la euparlamentare din partea alianței PSD-PNL.

„De ce v-ați oprit la un singur candidat independent cvasinecunoscut, adică doamna Ramona Chiriac, și nu ați decis să aveți trei, cinci sau șapte independenți funcționari pe lista de la europarlamentare?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD. 

 

Răspunsul său a fost: „Vor fi pe listă oameni care au lucrat în Parlamentul European. Este o decizie corectă pentru PSD și PNL să fie un independent tehnocrat pentru a nu exista discuții de ce este primul pe listă cineva de la PNL sau de la PSD. Cred că este o decizie foarte bună să fie o doamnă în Parlament, o specialistă în afaceri europene și, mai departe, să curgă o listă politică”.

 

Mircea Badea a zis: „Deci Doamna Ramona Chiriac nu este doamna Angela Filote, (n.r. - fosta șefă a Reprezentanței Comisiei Europene). Trebuie să ne organizăm un pic”.

 

„Domnule Chirieac, aveți vreun grad de rudenie cu Ramona Chiriac?”, a întrebat Radu Tudor.

 

„Din nefericire, nu. Vorba aceea... poate m-ajuta cu 15.000 pe lună la Bruxelles”, a zis, amuzat, Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

 

2. Inquam Pho... (ramona-chiriac_inquam_photos_octav_ganea_23812500.jpg)

 

Inquam Photos / Octav Ganea

 

Ramona Chiriac a fost numită Șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România la 1 iulie 2021. În această calitate, ea acționează ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.

Ramona Chiriac este diplomat de carieră din 2008 și a fost consul general al României în landul federal german Bavaria în perioada 2016-2021. Lucrează în domeniul afacerilor europene de aproape 20 de ani, inclusiv la nivel local în România. Având în vedere expertiza sa în diplomație, are o experiență deosebită într-o serie de domenii care sunt esențiale pentru activitatea zilnică în calitate de șef de reprezentanță, cum ar fi îndeplinirea funcțiilor de conducere, îndeplinirea sarcinilor de reprezentare, comunicarea strategică și diplomația publică, precum și managementul talentelor financiare și umane.

 

Vedeți aici cine este Ramona Chiriac:

https://www.dcnews.ro/psd-alegeri-europarlamentare-2024-prima-pe-lista-ramona-chiriac_952130.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel