Cine este Cori Gauff - minunea de la Wimbledon, adversara Simonei Halep?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Cine este Cori Gauff - minunea de la Wimbledon, adversara Simonei Halep?
Cine este Cori Gauff - minunea de la Wimbledon, adversara Simonei Halep?
Luni, Cori Gauff, o adolescentă de 15 ani, o întâlnește pe Simona Halep, în șaisprezecimile turneului de la Wimbledon, după ce și-a eliminat idolul, Venus Williams, săptămâna trecută.

Cori Gauff a reușit să o bată pe unul din idolii ei, în chiar prima rundă de la Wimbledon 2019. Cori Gauff, în vârstă de 15 ani, a făcut istorie când, lunea trecută, a eliminat-o pe Venus Williams de la turneul de la Grand Slam. Născută în 2004, americanca a devenit cea mai tânără jucătoare care a câștigat un meci de această magnitudine, de la Anna Kournikova în 1996. Rusoaica avea, însă, 16 ani.

"Pe teren, nu m-am gândit la Venus, m-am gândit la jocul meu. Indiferent de adversarul meu, vreau să câștig", a spus tânăra 'minune', după victorie, la o conferință de presă. "I-am mulțumit pentru tot ce a adus la tenis, a fost o sursă de inspirație pentru atât de mulți oameni. Am întâlnit-o anterior, dar nu am avut curaj să-i spun nimic. M-am gândit că este acum ori niciodată!", a adaugat ea, citată de Paris Match, admițând modest că a fost "surprinsă" de faptul că audiența a aplaudat-o la finalul meciului. De atunci a bătut și alte doă adversare, calificându-se pentru etapele superioare la Wimbledon 2019.

Citește și: Simona Halep - Cori Gauff la Wimbledon: marea provocare. Analiză New York Times. Ce şanse are Simo să joace finala

Pe rețelele sociale, este un adolescent clasic

În 2015, Cori a fost remarcată de antrenorul lui Serena Williams. Patrick Mouratoglou este imediat impresionat de fizicul și maturitatea tinerei jucătoare, fiind remarcat felul în care el a reușit procesul de selecție pretențios menit să testeze determinarea tinerilor jucători care doresc să se alăture academiei sale. Avea doar 10 ani.

La primul ei post de pe Instagram, "Coco", așa cum le place americanilor să o apeleze, a pozat alături de celălalt idol al său, Serena Williams. Urmărită de mai mult de 300.000 de persoane, adolescenta nu ezită să-și împărtășească viața privată în rețeaua socială. O vedem la concertul lui Ariana Grande, în vacanță, cu prietenii ei ... sau deghizață ca Thor pentru Halloween (foto stânga). Pagina clasică a unei fete de vârsta ei, într-un detaliu: în biografia ei, Cori Gauff împărtășește un link către Unicef, invitând utilizatorii de internet să doneze copiilor din Sudan.

Cu o minte excepțională, americanca nu se arată a fi impresionată de următoarea sa adversară, fostul număr 1 mondial Simona Halep. Meciul va avea loc luni, după ora 17.000, pe arena numărul 1 de la Wimbledon.

Citește și: Darren Cahill alături de Simona Halep la Wimbledon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel