România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 18 oct 2019 / 18:51
Cincispreze lungmetraje concurează pentru Premiul Goya pentru cel mai bun film ibero-american
În total 15 lungmetraje, propuse de academiile şi de comitetele de selecţie din respectivele ţări, vor concura la premiul Goya pentru cel mai bun film ibero-american la cea de-a 34-a ediţie a acestor premii, care se vor decerna la 25 ianuarie la Malaga (sudul Spaniei), relatează EFE. 

Argentina a selectat filmul 'La odisea de los Giles', de Sebastián Borensztein; Bolivia 'Tu me manques', regizat de Rodrigo Bellott; Brazilia va fi reprezentată de 'Bacurau', de Juliano Dornelles şi Kleber Mendoa Filho, în timp ce miza chiliană este 'Arańa', realizat de Andrés Wood, informează într-un comunicat Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania.

Aspiră de asemenea la premiile Goya filmul columbian 'Monos' de Alejandro Landes; cel costarican 'El despertar de las hormigas', de Antonella Sudasassi; ecuadorianul 'La mala noche', de Gabriela Calvache; şi mexicanul 'La camarista', de Lila Avilés. Republica Dominicană a selectat 'Miriam miente', de Natalia Cabral şi Oriol Estrada; Uruguay 'Los tiburones', de Lucia Garibaldi; Venezuela 'La noche de las dos lunas', de Miguel Ferrari; iar Panamá 'Operación causa justa', de Luis Franco şi Luis Pacheco.

Opţiunile la Premiul Goya pentru cel mai bun film ibero-american sunt completate de filmul portughez 'A herdade', de Tiago Guedes; cel cubanez 'Inocencia', de Alejandro Gil Alvarez; şi de cel peruan 'Retablo', de Alvaro Delgado Aparicio. Cele 15 filme se vor proiecta la sediul Academiei de film din Madrid, în perioada 4 - 20 noiembrie, în cadrul activităţilor Fundaţiei în sesiuni deschise criticilor, studenţilor şi publicului general, conform Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro