Cincispreze lungmetraje concurează pentru Premiul Goya pentru cel mai bun film ibero-american
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În total 15 lungmetraje, propuse de academiile şi de comitetele de selecţie din respectivele ţări, vor concura la premiul Goya pentru cel mai bun film ibero-american la cea de-a 34-a ediţie a acestor premii, care se vor decerna la 25 ianuarie la Malaga (sudul Spaniei), relatează EFE. 

Argentina a selectat filmul 'La odisea de los Giles', de Sebastián Borensztein; Bolivia 'Tu me manques', regizat de Rodrigo Bellott; Brazilia va fi reprezentată de 'Bacurau', de Juliano Dornelles şi Kleber Mendoa Filho, în timp ce miza chiliană este 'Arańa', realizat de Andrés Wood, informează într-un comunicat Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania.

Aspiră de asemenea la premiile Goya filmul columbian 'Monos' de Alejandro Landes; cel costarican 'El despertar de las hormigas', de Antonella Sudasassi; ecuadorianul 'La mala noche', de Gabriela Calvache; şi mexicanul 'La camarista', de Lila Avilés. Republica Dominicană a selectat 'Miriam miente', de Natalia Cabral şi Oriol Estrada; Uruguay 'Los tiburones', de Lucia Garibaldi; Venezuela 'La noche de las dos lunas', de Miguel Ferrari; iar Panamá 'Operación causa justa', de Luis Franco şi Luis Pacheco.

Opţiunile la Premiul Goya pentru cel mai bun film ibero-american sunt completate de filmul portughez 'A herdade', de Tiago Guedes; cel cubanez 'Inocencia', de Alejandro Gil Alvarez; şi de cel peruan 'Retablo', de Alvaro Delgado Aparicio. Cele 15 filme se vor proiecta la sediul Academiei de film din Madrid, în perioada 4 - 20 noiembrie, în cadrul activităţilor Fundaţiei în sesiuni deschise criticilor, studenţilor şi publicului general, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel