Data actualizării:
Data publicării:

Cinci schiori găsiți morți și unul dispărut în Alpii elvețieni

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
Ultimul schior dintr-un grup de șase, din care cinci sunt din aceeași familie, este în continuare căutat de salvatori. Cinci dintre schiori au fost găsiți morți în sudul Elveției.

Cinci schiori dintr-un grup de șase persoane au fost găsiți morți în sudul Elveției, a anunțat, luni, poliția, citată de dpa, scrie Agerpres. Potrivit sursei menționate, cel de-al șaselea membru al grupului este în continuare căutat. Vârstele celor șase sunt cuprinse între 21 și 58 de ani.

Salvamontiștii au descoperit cadavrele duminică seară, în apropierea muntelui Tete Blanche, cu altitudinea de 3.706 metri, situat la granița dintre Elveția și Italia, a anunțat poliția din cantonul Valais.

Grupul format din șase persoane, din care cinci erau din aceeași familie, practicante de schi fond a plecat sâmbătă dimineața din Zermatt, pe un traseu spre satul Arolla. O rudă îngrijorată a contactat autoritățile după ce grupul nu a ajuns la destinație, conform planului. 

”Cel de-al șaselea schior nu a fost găsit deocamdată. Căutările sunt în curs de desfășurare”, se precizează în comunicatul poliției.

Condiții meteo nefavorabile pentru căutarea celui de-al șaselea schior

Anjan Truffer, șeful serviciului de salvare aeriană din Zermatt, a declarat pentru BBC că vremea este atât de rea încât ”zborul nu este o opțiune”, cu ”vânturi foarte puternice, zăpadă abundentă, pericol mare de avalanșă și vizibilitate zero”.

Truffer a spus că este posibil ca grupul să fi fost depășit de vremea rea, mai degrabă decât lovit de o avalanșă, deoarece au dispărut pe o parte a traseului Zermatt Arolla, unde riscul de avalanșă este scăzut.

Excursiile de schi urmează de obicei trasee alpine nepregătite și sunt de obicei echipate cu dispozitive de localizare și lopeți de avalanșă.

Ultimul semnal de la grup a fost înregistrat peste noapte. Acesta ”nu a fost verbal”, a declarat Truffer, dar a permis serviciilor de salvare să își facă o idee aproximativă despre locația lor.

Citește și: Avalanșă nouă la Bâlea Lac. O persoană a murit / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel