Cinci obiceiuri proaste care îți strică somnul și-ți afectează sistemul imunitar. Trebuie să renunți la ele
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Lipsa somnului îți poate afecta sistemul imunitar, starea de spirit și bunăstarea generală.

Iată care sunt cele mai proaste obiceiuri pe care trebuie să le eviți pentru a avea un somn liniștit:

Stresul emoțional

Fie că este vorba despre probleme familiale, vizionarea unei emisiuni șocante sau citirea unei povești sfâșietoare, este puțin probabil ca această presiune emoțională să te ajute să te relaxezi. Seara, protejează-te de situațiile care te fac să fii nervoasă și îngrijorată. Dacă îți place să citești înainte de culcare, alege un roman de dragoste. Bea un ceai de plante, fă o baie fierbinte sau câteva exerciții simple de întindere în pat pentru un somn sănătos!

Cofeina si alcoolul

Cofeina are un efect stimulator. Desigur, reacția la această substanță este individuală, dar experții nu recomandă să consumăm băuturi care conțin cofeină cu 2 ore înainte de culcare. Aceeași regulă se aplică și alcoolului. Consumul unui pahar de vin noaptea târziu poate face somnul neliniștit și neproductiv. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, consumul de alcool chiar înainte de culcare scade timpul petrecut în somnul REM - o fază profundă și de restaurare a somnului.

Gadget-urile

Mulți oameni își iau laptopul sau telefonul cu ei în pat și navighează pe net. Nu poți face asta și iată de ce: lumina albastră a ecranului stimulează activitatea creierului, ceea ce înseamnă că îți va fi dificil să te relaxezi și să adormi, chiar dacă ceasul este deja trecut de miezul nopții, potrivit unor studii.

Alimentele bogate în grăsimi

Cina ar fi trebuit să fie ușoară și săracă în grăsimi, în caz contrar dimineața vei experimenta slăbiciune și letargie. În plus, consumul unei mese bogate în calorii și grăsimi înainte de culcare îți face stomacul să lucreze peste program, ceea ce poate duce la disconfort care te împiedică să adormi.

"Dacă luăm o masă mare și apoi ne ducem direct la culcare, somnul nostru nu va fi la fel de liniștit, deoarece sistemul nostru digestiv este ocupat să digere, în loc ca totul să poată încetini și să ne reîncărcăm bateriile pentru a doua zi", spune Huffington Business Insider, citează Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel