Cinci mituri alimentare demontate de Mihaela Bilic: Nu gălbenușul crește colesterolul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a demontat mai multe mituri alimentare pe care toți le-am auzit.

"Există o mulțime de recomandări alimentare care nu au la bază o explicație științifică, ci fac parte mai degrabă din categoria legende urbane. Haideți să lămurim împreună o parte dintre aceste mituri!

Evitați să mâncați gălbenușul de ou, conține mult colesterol! Este adevărat conține colesterol, însă colesterolul din mâncare e una și colesterolul din sange e alta. Gălbenușul este cea mai hrănitoare parte din ou, o esență de nutrienti de înaltă calitate. Nu gălbenușul crește colesterolul, ci un ficat bolnav, sedentarismul fumatul și alcoolul. 

Portocala are cel mai mare conținut de vitamina C! E drept, însă nu e campioană. Kiwi, papaya și căpșunile sunt mai bogate în vitamina C decât citricele. Iar dacă vreți un aport consistent de vitamina C atunci mâncați legume proaspete, ardei gras roșu, broccoli și pătrunjel, ele sunt pe primele locuri în top.

Legumele congelate sunt mai sărace în nutrienti față de legumele proaspete. Nu-i adevărat, din contră! Frigul este cel mai sigur agent de conservare păstrează intacte vitaminele și mineralele din alimente. În plus congelarea se face pe loc, imediat după recoltare, ca să fie evitate pierderile de nutrienti prin depozitare și transport. Avem și avantajul că legumele congelate sunt deja spălate și curățate, gata de pus în cratiță!

Spanacul este foarte bogat în fier! Adevărat, doar că nu e fierul care trebuie. Fierul prezent în produsele vegetale se numește fier non hemic și este greu de absorbit și de folosit în organism. Dacă vreți un fier eficient, atunci consumați produse de origine animală (organe carne roșie pește și fructe de mare) care conțin fier hemic.

Meniul din sezonul rece trebuie să fie consistent și bogat în grăsimi. De acord, dacă trăim la Polul Nord dacă avem o muncă fizică la exterior sau locuim într-o casă neîncălzită. În rest, indiferent că este vară sau iarnă, noi tot la 22 °C trăim. Avem nevoie de calorii mai multe pentru termogeneză doar în condiții de frig extrem. Din păcate am uitat să trăim în ritm cu natura și nici alimentația nu mai ține cont de sezon!", a explicat Mihaela Bilic pe Facebook.

Vezi și:  Regimul pe grupe de sânge. Bilic: Este o mare vrăjeală!

La ce aliment de tip fast-food nu renunță nutriționistul Cristian Mărgărit: Este "abaterea" mea gravă

- Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel