Cîmpeanu, problemă în Educație: S-au făcut doar 5000 de teste din 1,1 milioane câte au fost distribuite în școli
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre numărul „foarte mic“ de teste efectuate în școli.

Sorin Cîmpeanu a avut o intervenție la Antena 3 în care a vorbit despre una din problemele pe care le întâmpină sistemul educațional. Acesta e de părere că nu este suficient personal medical care să administreze testele antigen rapid:

„În primul rând, educația nu îmbolnăvește pe nimeni, educația poate să prevină îmbolnăvirile. În al doilea rând, aș vrea să precizez că îndemnăm la respectarea măsurilor de bază, precum purtarea măștii de protecție, cu excepțiile reglementate, aerisirea spațiilor, respectarea normelor de igienă și respectarea distanțării fizice. Asta încurajăm noi.

De asemenea, încurajăm testarea. Aceasta s-a făcut într-o proporție foarte mică, din 1.150.000 de teste distribuite pentru a fi testați elevii și angajații din învățământ, au folosit doar 5000. În mod clar, ceva nu merge bine. Sigur nu există personal medical suficient pentru administrarea acestor teste, deoarece testele antigen rapid necesită personal medical pentru administrare și, în al doilea rând, pentru că sunt considerate invazive, sunt greu de acceptat de părinți care nu își dau acordul“, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel