Cîmpeanu: declarații în fața a 40 de miniștri ai educației din lumea francofonă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Sorin Cîmpeanu, ministru al educației din România, a vorbit astăzi în cadrul Adunării Generale a Francofoniei în fața înalților demnitari din structurile francofone, ambasadori, dar și a 40 de miniștri din state membre ale francofoniei.

Ministrul Cîmpeanu a mulțumit miniștrilor educației prezenți cu ocazia celei de a 18-a Adunări Generale a Francofoniei subliniind că este pentru prima dată în 60 de ani, când la această adunare participă un număr atât de mare de miniștrii în funcție. 

Ministrul a vorbit despre proiectul „România Educată”, pe care l-a dezvoltat cu sprijinul președintelui României, Klaus Iohannis. 

Proiectul este menit să răspundă tuturor provocărilor pe care le întâmpină un sistem educațional în general, dar și unor provocări specifice, cum ar fi cele generate de pandemia COVID 19. 

Cîmpeanu a mulțumit pe această cale atât membrilor AUF (Agenția Universitară a Francofoniei), dar și membrilor OIF (Organizația Internațională a Francofoniei) și CONFEMEN pentru discuțiile benefice avute la cel mai înalt nivel și pentru disponibilitatea de a aplica și de a transpune în funcție de diversele domenii de interes, modelul proiectului „România Educată” în alte state membre ale francofoniei. 

„Am lucrat pentru o foarte lungă perioadă de timp și sperăm să avem rezultate foarte bune (din proiectul „România Educată”) care să răspundă tuturor provocările cu care se confruntă toate sistemele de educație” a declarat ministrul Cîmpeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel