Urmărește emisiunea live
Ciclonul Tauktae lovește India, afectată grav de pandemia de Covid
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un ciclon sever a lovit India în ultimele ore. Zeci de mii de persoane au fost evacuate din calea furtunii. 

Un ciclon, clasificat ca fiind „extrem de sever”, a ajuns în statul vestic al Indiei, Gujarat, cu viteze ale vântului de până la 160 km/h, relatează BBC News

Treizeci și opt de persoane au fost salvate până acum din 400 care sunt blocate în largul coastei în două barje comerciale. Ciclonul vine pe fondul unui al doilea val Covid-19 care a copleșit sistemul de sănătate din India.

Luni târziu, ora locală, departamentul meteorologic al Indiei a anunțat că „furtuna ciclonică extrem de severă” va dura câteva ore.

Zeci de mii de persoane evacuate

Zeci de mii de oameni au fost evacuați din zonele joase din vestul Indiei, scriu jurnaliștii de la CNN. Ciclonul tropical Tauktae, care s-a format în Marea Arabiei.

Este primul ciclon tropical numit al anului din regiune.

Vaccinările au fost suspendate în Gujarat pentru luni și marți, iar ministrul șef al statului, Vijay Rupani, a cerut oficialilor să se asigure că alimentarea cu energie electrică a spitalelor Covid-19 și a altor facilități medicale nu este întreruptă și se menține aprovizionarea cu oxigen, potrivit Reuters.

Situația actuală în India

Conform datelor publicate de worldometers.info, India a înregistrat până astăzi 25.227.970 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, s-au înregistrat 278.751 de decese. 

21.590.003 persoane s-au vindecat de COVID-19 de la începutul pandemiei. 

Varianta COVID îngrijorătoare

Varianta virusului COVID-19 descoperită în India a fost clasificată drept „îngrijorătoare,” a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în special pentru că este mai contagioasă, relatează Le Figaro.

„Există informaţii că B.1.617 este mai contagioasă, dar şi dovezi care sugerează că are un anumit grad de rezistenţă la vaccinuri şi, prin urmare, o clasificăm ca o variantă îngrijorătoare la nivel global,” a declarat doctorul Maria Van Kerkhove, manager tehnic al luptei împotriva COVID-19 în cadrul OMS.

Această variantă reprezintă unul dintre motivele care explică explozia cazurilor de Covid din India, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel