România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 18 oct 2019 / 18:53
Ciclism: Parchetul din Paris vrea deschiderea unui nou proces faţă de homeopatul Bernard Sainz
Procuratura din Paris a cerut deschiderea un nou proces împotriva homeopatului Bernard Sainz, supranumit ''Dr. Mabuse'' al ciclismului, care a intrat în atenţia organelor de cercetare penală după difuzarea unui reportaj televizat, realizat în 2016 cu camera ascunsă, reportaj în care Sainz poate fi văzut indicându-le unor sportivi cum să se dopeze. 

Bernard Sainz, în vârsta de 76 de ani, a respins acuzaţiile şi a formulat o plângere faţă de emisiunea Cash Investigation, ce a dezvăluit practicile la care recurgea. În rechizitoriul final, Parchetul din Paris a solicitat trimiterea lui Bernard Sainz în faţa tribunalului corecţional pentru că ''a ajutat sau încurajat sportivi să folosească substanţe interzise'' şi a exercitat în mod ilegal profesia de medic şi farmacist.

Magistraţii vor decide însă dacă vor da curs solicitării Procuraturii. În 2014, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care 20 de luni cu suspendare, pentru incitare la dopaj şi practicarea ilegală a medicinei. În 2013, el a fost amendat cu 3.000 de euro într-o afacere legată de administrarea de substanţe dopante cailor, conform Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro