Ciclism: Parchetul din Paris vrea deschiderea unui nou proces faţă de homeopatul Bernard Sainz
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Procuratura din Paris a cerut deschiderea un nou proces împotriva homeopatului Bernard Sainz, supranumit ''Dr. Mabuse'' al ciclismului, care a intrat în atenţia organelor de cercetare penală după difuzarea unui reportaj televizat, realizat în 2016 cu camera ascunsă, reportaj în care Sainz poate fi văzut indicându-le unor sportivi cum să se dopeze. 

Bernard Sainz, în vârsta de 76 de ani, a respins acuzaţiile şi a formulat o plângere faţă de emisiunea Cash Investigation, ce a dezvăluit practicile la care recurgea. În rechizitoriul final, Parchetul din Paris a solicitat trimiterea lui Bernard Sainz în faţa tribunalului corecţional pentru că a ajutat sau încurajat sportivi să folosească substanţe interzise şi a exercitat în mod ilegal profesia de medic şi farmacist.

Magistraţii vor decide însă dacă vor da curs solicitării Procuraturii. În 2014, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care 20 de luni cu suspendare, pentru incitare la dopaj şi practicarea ilegală a medicinei. În 2013, el a fost amendat cu 3.000 de euro într-o afacere legată de administrarea de substanţe dopante cailor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel