Chivotul Legământului, MISTERUL celor Zece Porunci, noi dezvăluiri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Arheologii au primele indicii despre relatarea biblică referitoare la existența Chivotului Legământului.  Chivotul Legii era cel mai important obiect de cult din Cortul Mărturiei, realizat după indicațiile lui Dumnezeu. El reprezenta pentru evrei semnul vizibil al prezentei lui Dumnezeu în mijlocul poporului. Reprezentanții bisericii spun că ar fi un argument de necontestat al faptului că Dumnezeu există, multe "suflete împietrite urmând să fie convertite la credință".

Săptăurile  de la situl antic Shiloh din Israel, au scos la iveală  foarte multe artefacte, arheologii fiind siguri că în regiune se afla cortul care adăpostea Chivotul Legământului, potrivit Daily Mail

Shiloh a fost înființat pentru prima dată în jurul anului 1650 î.Hr, în timpul Epocii mijlocii a Bronzului. A fost distrus de filisteni în jurul anului 1050 î.e.n., în Epoca Fierului, dar apoi a fost reconstruit. apoi, a rămas sub ocupaţie în timpul erei romane. De asemenea, localitatea are structuri din perioada Evului Mediu, construite de bizantini şi cruciaţi.

Cortul apare în versetele biblice, unde se spune că adăpostea un cufăr din lemn şi aur în care se găseau cele Zece Porunci. În timpul săpăturilor, care au durat în perioada 21 mai - 17 iunie, experţii au descoperit sute de artefacte, inclusiv fragmente de vase, monede, bijuterii, arme şi un cufăr cu oase animale care pot fi asociate cu sacrificii religioase, relatează sursa citată.

Există şanse mari ca această iniţiativă să ajungă la descoperiri conclusive, întrucât aceasta fost prima dintre cele cel puţin cinci expediţii arheologice.

Cortul misterios ar fi  fost construit în jurul anului 1400 î.e.n., conform cercetătorilor. Dar, într-un anumit moment, a fost adăugat un component. Conform experţilor de la Associates for Biblical Research, „cortul a fost ridicat la Shiloh şi a fost înlocuit ulterior cu o structură permanentă".

Un indiciu important care poate duce la descoperirea cortului şi poate lua urma posibilului Chivot al Legământului este reprezentat de oasele animalelor. Dr. Scott Stripling, directorul campaniei de excavare de la Shiloh, precizează că „Biblia specifică ce animale puteau fi sacrificate şi spune de asemenea că acestea trebuie să fie tinere. Dacă oasele se potrivesc cu animalele care erau sacrificate în perioada biblică, putem spune că avem dovezi că această structură (cortul) este în apropiere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel