Chris Terheș, despre cazul Gutău: Mă gândesc dacă nu cumva...
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Chris Terheș
Chris Terheș
Preotul Chris Terheș, preşedintele Coaliţiei românilor din SUA, într-o postare pe Facebook, are o reacție la situația creată de achitarea lui Mircea Gutău la CEDO după ce fusese anterior condamnat. 

"Ceea ce puțină lume știe este că în 2016 Mircia Gutau a dorit să candideze din nou la primărie din partea PNL, însă partidul l-a refuzat pentru că este "penal", așa că Gutau a candidat din partea Partidului Ecologist și a câștigat cu peste 40%. După ce a câștigat alegerile, însă, judecătorul de la judecătoria Râmnicu-Vâlcea desemnat cu supravegherea alegerilor i-a invalidat alegerea pe motiv, printre altele, că e "penal". Ulterior hotărârea de la judecătorie, vădit politică, a fost desființată de tribunal, așa că Gutau a putut deveni primar. Judecătorul de la judecătorie care i-a invalitat alegerea lui Gutau a fost Bogdan Mateescu, nimeni altul decât cel care e azi în CSM și susține la greu abuzurile DNA și slugărnicia în față SRI.

Avocatul Gheorghe Piperea a spus în urmă cu câteva minute, în cadrul emisiunii Sinteză Zilei, că după ce tribunalul i-a desființat hotărârea lui Mateescu, acesta ar fi spus ceva de genul: "nu mă interesează, scopul meu a fost atins". Scopul fiind să devină celebru pentru a putea candida la CSM, lucru pe care l-a și făcut și a fost votat de judecători. În perioadă respectivă (2016) eram conectat cu Mateescu pe Facebook și mai discutăm sporadic pe chestiuni de justiție, însă după ce am condamnat public votul din CSM din iarnă trecută, când au dat aviz negativ legilor justiției, deși în Comisia 1 au dat aviz pozitiv cu mențiuni, m-a banat.

Ascultând însă ce spune primarul Gutau acum și avocatul Piperea mi-am adus aminte că Mateescu, în acea perioadă a candidaturii de la primăria Râmnicu-Vâlcea (2016), a trimis la foarte multă lume pe Facebook, inclusiv mie, hotărârea pe care a dat-o prin care i-a invalidat alegerea lui Gutau și se lăuda cu ea. După ce m-a banat am aflat că Bogdan Mateescu este fiul primarului de la Govora, care este din PNL și foarte apropiat de Orban. Stau acum serios și mă gândesc dacă nu cumva ceea ce a făcut judecătorul Bogdan Mateescu nu este infracțiune", a scris Terheș pe Facebook.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel