Chirieac: Zelenski a înțeles că țara sa nu e pregătită pentru a fi admisă în NATO. Nu poți aduce un război în NATO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube Facebook Volodymyr Zelenski
Sursă foto: Captură YouTube Facebook Volodymyr Zelenski
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia lui Volodimir Zelenski de a renunța la aderarea Ucrainei la NATO.

Ieri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, din nou, președintelui rus Vladimir Putin un dialog, subliniind că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze. De asemenea, el a spus că țara sa a renunțat la ideea aderării la NATO:

„Nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de lucruri contradictorii și de confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales“, a spus Zelenski (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Volodimir Zelenski a fost decorat cu Ordinul Leului Alb, cel mai înalt ordin al Cehiei

 

Bogdan Chirieac: În Ucraina vorbim despre un carnagiu

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la Antena 3, unde a comentat declarația președintelui Zelenski de ieri, când acesta a zis că Ucraina a renunțat la ideea aderării la Alianța Nord-Atlantică:

„Am vrea să credem că această declarație ar putea anunța un posibil sfârșit al invaziei și al acestui război pornit de Rusia. Este o declarație corectă. Volodimir Zelenski a înțeles perfect în acest moment că țara sa nu e pregătită pentru a fi admisă în NATO. Nu poți aduce un război în NATO, să știți. Este exclus acest lucru. A înțeles și domnul Zelensk și e bine pentru toată lumea că a înțeles, dar, în același timp, orice măsură menită să oprească măcelul făcut de Vladimir Putin, că vorbim despre un carnagiu, este binevenită.

Ulterior, se vor lua măsuri, istoria va judeca, lucrurile nu vor rămâne așa, sub nicio formă, se vor schimba. În 5-10 ani, lucrurile vor sta cu totul și cu totul altfel. Nu va mai fi ceea ce s-a întâmplat acum.

Vladimir Putin și-a dorit toată Ucraina și refacerea URSS. El nu mai e în zona raționalului. Pur și simplu, acest om și-a pierdut controlul de sine și rezultatul îl vedem cu toții, este groaznic și se măsoară cu sute de morți și răniți în fiecare zi dată de Dumnezeu. Sunt morți și răniți“, a precizat, profund întristat, analistul politic Bogdan Chirieac.

 

Partidul lui Zelenski propune o alternativă la NATO, cu garanții de la țările vecine și marile puteri, care ar putea fi acceptată și de Rusia

Partidul Slujitorul Poporului propune semnarea unui nou acord de securitate pentru Ucraina cu Statele Unite, Turcia și Rusia, în locul aderării la NATO.

Cu negocierile în desfășurare între Ucraina și Rusia, Slujitorul Poporului al președintelui Zelenski a propus un nou acord de securitate ca alternativă la aderarea țării la NATO. Partea consideră că într-un astfel de acord, garanții ar putea fi Statele Unite, Turcia și țările vecine, inclusiv Rusia.

Prin semnarea unui astfel de acord, Rusia va avea obligații legale de a recunoaște statalitatea ucraineană și de a se abține de la amenințarea poporului și guvernului ucrainean.

Partea ucraineană recunoaște că un astfel de acord poate părea absurd, având în vedere situația actuală, dar insistă că noul tratat va stabili măsuri concrete întreprinse de alte state garant împotriva părții care încalcă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel