Chirieac: O paralelă între Orban și Dragnea e profund jignitoare pentru... Dragnea
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Dragnea
Dragnea
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat asemănarea apărută în spațiul public între PNL și PSD-ul din timpul lui Liviu Dragnea. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, marți, la Antena 3, că „doar atmosfera din partid se aseamănă între PNL și PSD.”

Cât despre o paralelă între Ludovic Orban și Liviu Dragnea, Bogdan Chirieac a spus că „este profund jignitoare pentru Liviu Dragnea”. 

„Liviu Dragnea este în acest moment deținut politic, dar nu despre asta vorbim. Vorbim despre faptul că Liviu Dragnea, în fruntea partidului său, în 2016, a câștigat toate alegerile: și alegerile locale, și alegerile parlamentare, la un scor zdrobitor.”, a completat Bogdan Chirieac. 

În continuare, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o comparație din punct de vedere economic între PSD și PNL.

„PSD condus de Liviu Dragnea, cu toate guvernele acelea schimbate la șase luni, a produs în România a doua creștere economică din Uniunea Europene. Ludovic Orban cu PNL, într-un singur an, în condiții dificile, a produs cea mai mare catastrofă economică post-decembristă: -10% deficit din PIB. Asta după ce, anul trecut, când ce au preluat puterea, în două luni au dus deficitul către 4 și ceva %. Record absolut! În toate perioada de intensă creștere economică a PSD, deficitul n-a depășit 3%. Aici, asemănările se opresc cu totul.”, a continuat analistul politic. 

Bogdan Chirieac: PNL a văzut cum este călărit de USR-PLUS

„E adevărat, doamna Firea a condus un puci în PSD în toamna lui 2018. Sigur, puciul respectiv nu a reușit atunci, a trebuit să fie băgat la pușcărie Liviu Dragnea, după ce a pierdut de neînțeles alegerile europarlamentare, dar în PNL încă nu s-a produs niciun puci”, a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Analistul politic a amintit apoi de cele întâmplate sâmbătă. 

„A fost o tentativă, sâmbătă, de ridicare a PNL-ului care a văzut clar cum este călărit de USR-PLUS și finalul îl vedem cu toții: USR-PLUS a pus la pământ literalmente PNL-ul”, a susținut Bogdan Chirieac, menționând că „porțile Palatului Victoria au fost larg deschise pentru #REZIST.”

„Una este să demonstrezi în stradă non-stop, 1000 de zile sau cât este și alta este să conduci efectiv, să dai legi, să aplici legi, să dai ordonanțe, să aplici ordonanțe, să construiești, să lucrezi cu bani publici, cu decizii care afectează sute de mii, milioane de oameni”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

În închiere, analistul politic a afirmat că „asemănările sunt aici: Și unul și altul - președinți al Camerei Deputaților. Destinele celor doi nu se vor apropia: Liviu Dragnea a fost condamnat pe chestiunea acea ridicolă, domnul Orban nu va avea niciodată astfel de probleme.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel