Data publicării:

Chirieac: La ce s-a referit Kelemen Hunor când a zis, cu referire la Cioloș, că ”nicio factură nu rămâne neplătită în politică”

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Dacian Ciolos
Facebook Dacian Ciolos
Kelemen Hunor, președintele UDMR, a criticat dur declarația de miercuri a lui Dacian Cioloș. Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat la ce s-a referit liderul UDMR când a spus că „nicio factură nu rămâne neplătită în politică”.

Vicepremierul Kelemen Hunor a criticat, miercuri, 7 iulie, declarațiile lui Dacian Cioloș, conform cărora PNRR-ul Ungariei ar fi fost suspendat de Comisia Europeană pentru că „nu există garanții că banii nu vor ajunge la persoanele din anturajul lui Viktor Orban”. 

„Niciodată nu am discutat în coaliție, nu este poziția coaliției, nu este poziția Guvernului, este poziția lui Dacian Cioloș și el nu reprezintă coaliția, nu reprezintă România, el reprezintă acolo un grup parlamentar al cărui șef este în acest moment. Nu sunt de acord cu acest demers al lui Dacian Cioloș și cred că a făcut una dintre greșelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică. Și... știți cum e... nicio factură nu rămâne neplătită în politică!”, a spus, miercuri după-amiază, Kelemen Hunor. 

„A vrut să fie erou, nu a reușit”, a subliniat Kelemen Hunor. 

Chirieac, întrebat la ce s-a referit Kelemen Hunor când a făcut referire la „factura politică”

Bogdan Chirieac, întrebat miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu, ce joc a făcut Dacian Cioloș, analistul politic a răspuns astfel: „Un joc greșit, din toate punctele de vedere. Haideți să vedem ce s-a întâmplat. Domnia sa încearcă să-și asume blocarea PNRR-ului de la Budapesta. Lucru foarte grav. Pe vremea mea, în urmă cu 30 de ani, acesta era un act profund ostil între state, capabil să arunce în aer relații.”

„S-a mai împrăștiat puțin responsabilitatea în Parlamentul European, dânsul e liderul acelui grup, Renew Europe, dar, în orice caz, este o chestiune de ostilitate care poate învenina relațiile diplomatice dintre București și Budapesta”, a subliniat acesta.

„De altfel”, a continuat Bogdan Chirieac, „reacția lui Kelemen Hunor, la care mă așteptam, a fost extrem de acidă. A spus că, în politică, nicio factură nu rămâne neplătită”, a subliniat analistul.

Întrebat ulterior la ce s-a referit Kelemen Hunor, Bogdan Chirieac a spus: „La candidatura la prezidențialele din 2024.”

„Când e vorba despre candidatura la alegerile prezidențiale, lucrurile sunt fluide”, a subliniat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel