Chirieac, întrebare-cheie după ultimul sondaj care o plasează pe Firea în vârf! Atenționare pentru PSD
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Sondajul INSOMAR o indică pe Gabriela Firea ca principala favorită la funcția de primar general al Capitalei.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat rezultatele sondajului ISNOMAR, potrivit căruia Gabriela Firea se află în topul încrederii românilor. Astfel, dacă aceasta ar candida ca independent pentru funcția de primar general ar obține 34% dintre voturile celor care au fost chestionați, cu 11 puncte procentuale mai multe decât Nicușor Dan (Forța Dreptei, USR, PMP), actualul primar general.

Potrivit aceluiași sondaj, Marcel Ciolacu (PSD) ar obține 13% dintre voturi, în timp ce Cristian Popescu Piedone (PUSL) și Rareș Bogdan (PNL) ar obține fiecare câte 10%, iar Mugur Mihăescu (AUR) ar lua 5%.

”Important este și cine comandă sondajul, important este și momentul în care a avut loc culegerea datelor, rezultă că după tot scandalul din Voluntari, cu azilele groazei, a crescut în sondaje dna Firea? Este o întrebare.

Cred că cel mai bun sondaj va rămâne tot momentul alegerilor, asta în ceea ce o privește pe dna Firea”, a declarat Bogdan Chirieac, la Realitatea PLUS.

PSD, AUR și PNL, top 3 în preferințele pentru ”parlamentare”

Același sondaj INSOMAR arată o repoziționare a alegătorilor pentru alegerile parlamentare. PSD conduce în continuare, de pe prima poziție, cu 29%, în timp ce AUR se află pe locul 2 în preferințele românilor, cu 22%.

Partidul lui George Simion se află la numai un punct procentual în fața PNL-ului, potrivit sondajului INSOMAR, care este cotat cu 21%.

”În ceea ce privește sondajul politic făcut de INSOMAR, el are mult sens. Adică, PSD-ul, într-adevăr, este pe primul loc, dar atenție! Dacă va mări taxele și impozitele, dacă va pune noi biruri, dacă a lua măsuri controversate s-ar putea să nu mai fie pe primul loc, căci lumea este foarte sensibilă la astfel de lucruri.

Citește și: EXCLUSIV  Propunerile premierului Marcel Ciolacu pentru economie la buget: Dispar funcții, indemnizații, vouchere și instituții - SURSE

AUR urcă pe locul 2, este adevărat și acest lucru. Partidul Național Liberal trebuie să își găsească cadența, trebuie să își găsească predicatul pentru viitoarele alegeri, fiindcă altfel rămâne pe locul trei”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel