Data publicării:
Chirieac, după decizia lui Ciorbea și declarația lui Iohannis: Mă uimește
Analistul Bogdan Chirieac a analizat declarațiile peședintelui Klaus Iohannis de vineri, de la summit-ul informal al Consiliului European de la Malta, a deciziei Avocatului Poporului de a contesta la CCR ordonanțele de modificare a codurilor penale, dar și a modalității de comunicare dintre SRI și Ministerul de Interne.
Decizia Avocatului Poporului a scos în evidență "forța politică, profesională a acestui domn, care mă uimește încă o dată. Într-adevăr este omul care nu se îndoaie în fața vicisitudinilor. N-ai ce să mai spui despre domnul acesta" a spus ironic Chirieac într-o intervenție la Antena 3.
"În privința declarației domnului președintelui Klaus Iohannis, să provoci tu, ca președinte al țării o criză internațională spunând că situația din România este foarte complicată, are consecițe mari în plan politic, în plan financiar, economc, dar și de așezare politico-strategică. Este o declarație cu implicații profunde, în niciun caz favorabilă României".
[citeste si]
Referitor la modul cum s-a comunicat prin SMS, miercuri seara, între SRI și Ministerul de Interne, atunci când au izbucnit violențele, analistul Bogdan Chirieac este de părere că dacă așa s-a întâmplat, atunci este vorba despre o nebunie. "Nu poți să iei în seamă SMS-uri nesemnate. SRI și MAI au comuncațiile lor care trebuie protejate, criptate. Cred că mai degrabă este un atac politic venit să ducă la demiterea sau demisia ministrului de Interne. Nu are legătură cu ceea ce s-a întâmplat efectiv, dar până la urmă ce s-a întâmplat, fiindcă protestatarii au mulțumit jandarmilor. De ce îi reproșezi Jandarmeriei în acest moment? Nu mi-e clar. Și dacă știau că vin grupurile de ultrași, ce făceau?"
Întrebat de nemulțumirea președintelui față de acest aspect, Chirieac declară că acesta "are o forță imensă, și în începerea actualei crize în România, și în internaționalizarea actualei crize. Nu știu unde vrea să ajungă, pentru că sunt sute de mii de oameni în stradă, dar în același timp se radicalizează în partea cealaltă alte sute de mii sau poate milioane. Trebuie avut în vedere și acest lucru. Una este sa faci o demonstrație o zi, două, în care poți câștiga simpatie, alta este să cronicizezi o demonstrație, fiindcă în final extremismul este respins de poporul român. Știți foarte bine ce s-a întâmplat cu demonstrația din Piața Universității din 1990, când inițial a fost privită cu ochi foarte buni, apoi lumea s-a departajat, iar în urma alegerilor din mai, 1990, a fost 87 la sută Ion Iliescu", a mai declarat Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News