Chirieac, despre alegerile prezidențiale: Asta va fi cea mai mare problemă, dacă Barna va câștiga
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat un scenariu în ceea ce privește alegerile prezidențiale și ce se va întâmpla dacă Dan Barna, candidatul USR-PLUS, va câștiga.

Dacian Cioloș a lansat un atac la adresa premierului Viorica Dăncilă, în timpul conferinței de presă de duminică, la câteva minute după ce alianța USR-PLUS a anunţat că Dan Barna este candidatul pentru funcţia de preşedinte, iar Dacian Cioloș pentru funcţia de prim-ministru, dar şi că a fost semnat un acord în acest sens.

Dacian Cioloș pare să îşi fi luat în serios rolul de premeir, iar Dan Barna pare să fie un nou preşedinte care tace, după cum observă Antena 3, cel puţin în coferința de presă susţinută astăzi.

"Tonul neobişnuit al domnului Dacian Cioloș, care era în general mai calm, eu îl pun pe seama unei frustrări evidente că nu a fost desemnat domnia sa pentru candidatura la preşedinţie, pentru că USR-PLUS are prima şansă să câştige prezidențialele din noiembrie. Domnul Cioloș s-a pregatit câţiva ani de zile, după cum ştiţi, cu grijă, din momentul în care Traian Băsescu l-a numit ministru al Agriculturii, apoi a fost comisar european, prim-ministru, după dezastrul de la Colectiv, apoi cu formaţiunea politică... Este un întreg parcurs. Se pare că președintele Macron îşi doreşte altceva pentru domnia sa, preşedinţia grupului Renew Europe din Parlamentul European, iar domnul Barna a scăpat de un candidat la preşedinţie. Categoric, în opinia mea, cu prima şansă. Dan Barna - USR-PLUS au prima şansă la preşedinţie. Următoarea este doamna Dăncilă şi, pe locul trei, din nefericire, este Klaus Iohannis", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, duminică, la Antena 3.

"Cea mai mare problemă, dacă Barna va câştiga prezidențialele"

"Mi s-a părut aşa încrâncenat, supărat domnul Cioloș în timpul conferinței. Nu era dânsul. Tandemul ăsta despre care se vorbeşte, președinte-premier... Știţi care va fi cea mai mare problemă, dacă Barna va câştiga prezidențialele? Alunecarea gravă a USR-PLUS. Asta s-a întâmplat şi cu PNL. Ce a promis PNL pe 26 mai? Că a doua zi va da jos guvernul şi vor pune ei altul. Şi guvernul este bine-mersi. Este o dezamăgire. Promisiunea că domnul Cioloș va fi prim-ministru este o promisiune aproape imposibil de realizat", a mai spus analistul politic.

Cu cine merge PSD la prezidenţiale


"PSD va merge cu doamna Viorica Dăncilă. Dânsa, în acest moment, a preluat partidul. Partidul începe să capete încredere în leadershipul doamnei Dăncilă", a spus Bogdan Chirieac.

"Candidatul din partea PSD, în opinia mea, va fi doamna Viorica Dăncilă, avem candidatul din partea USR-PLUS, domnul Dan Barna, şi candidatul din partea PNL, Klaus Iohannis. Putem spune că, la începutul lunii august, avem toţi trei candidaţii de primă linie. La 1 august, un singur partid politic îşi face cu adevărat campanie: USR-PLUS, prin reţelele de socializare. Acolo, poţi da mesaje şi de pe plajă, de la Vama Veche, şi de pe vârf de munte, de peste tot", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel