Chirieac și Ciutacu, despre decizia CCR cu privire la noul Guvern
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Soarta noului Guvern este, sâmbătă, pe masa CCR. Este o speță unică pentru judecătorii Curții Constituționale. Guvernul Ponta III este pe masa CCR, în urma unei sesizări a PDL și PMP. Executivul a primit votul de încredere în Parlament și învestitura președintelui Traian Băsescu. Analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Victor Ciutacu au opinat ce s-ar putea întâmpla. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat, la RTV, întrebat dacă este posibil ca CCR să doboare noul Guvern: "Dacă mă întrebați miercuri, la ora 14, vă spuneam că da. Astăzi, sâmbătă, după ce s-a întâmplat miercuri la ora 18, când a fost învestit, vă spun că nu știu ce va fi". Analistul a subliniat că după votul de încredere al Parlamentului- 346 "pentru" și 192 "împotrivă"- "nu încape niciun echivoc cu privire la susținerea parlamentară".

Întrebat dacă e ilogic ca CCR să dea jos un Guvern, analistul a răspuns: "Nu. Miercuri, înainte de ora 14, asta urma să se întâmple. Situația politică externă a liniștit apele la București. Nu e ilogic, ci ar fi clar în favoarea Opozitiei".

Bogdan Chirieac a atras atenția și asupra declarației președintelui Traian Băsescu, care a spus că nu-l va mai numi niciodată pe Victor Ponta premier. "Probabil că viitorul guvern învestit ar fi fost cu Klaus Iohannis premier. Era totul pregătit", a opinat analistul, care a subliniat că schimbarea ar fi venit în urma unor mesaje din afară.

"Nu știm ce se va întâmpla, asta nu înseamnă că nu ne putem aștepta la orice rezultat", a conchis analistul.

VEZI și: Speță unică pe masa CCR. Soarta Guvernului, în mâna judecătorilor

Și Victor Ciutacu susține varianta unor mesaje din exteriorul țării noastre- "Până la urmă mesajele pot ajunge la CCR. Cred că au fost transmise mesaje externe, pentru că prea și-au transformat subit atitudinea dintr-una de luptă într-una de oameni care se cred pe cuvânt de onoare, în două ceasuri. Probabil au un stimul extern, care nu are cum să-l ocolească nici pe domnul Zegrean".

"Cred că și CCR va gândi pozitiv, așa mi s-ar părea logic, deși de multe ori logica e excedată de realitate", a mai spus jurnalistul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel