China spune că „politizarea” originilor COVID-19 împiedică investigația
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
China spune că „politizarea” originilor COVID-19 împiedică investigația  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
China spune că „politizarea” originilor COVID-19 împiedică investigația / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ambasada Chinei la Washington, D.C. susține că există o rezolvare a „manipulării politice” după ce președintele Biden a ordonat revizuirea informațiilor despre originile virusului.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a îndemnat miercuri serviciile americane de informaţii "să îşi dubleze eforturile" pentru a explica originea COVID-19 şi a cerut un raport în termen de 90 de zile.

Mult timp respinsă de majoritatea experţilor, teoria unui accident de laborator la Wuhan, în China, a revenit în forţă în ultimele săptămâni în dezbaterile din SUA. Joe Biden a reamintit că activitatea serviciilor americane de informaţii americane, care se concentrează pe două ipoteze - originalul animală sau scurgerea dintr-un laborator -, nu au permis până în prezent să se ajungă la "o concluzie definitivă" (citește mai mult AICI).

Ambasada Chinei la Washington, D.C. a reacționat

Politicarea originii COVID-19 ar împiedica continuarea investigațiilor și subminarea eforturilor globale de reducere a pandemiei, a declarat Ambasada Chinei din Statele Unite după ce președintele Joe Biden a ordonat o revizuire a informațiilor americane despre cum și unde a apărut virusul pentru prima dată.

"Unele forțe politice au fost fixate în manipularea politică și aruncarea responsabilității", a precizat ambasada de la Washington, DC, într-o declarație pe site-ul său, miercuri seară.

Joe Biden e suspicios

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se pregătește să înceapă o a doua fază a studiilor cu privire la originile COVID-19, iar China a fost supusă presiunii pentru a oferi anchetatorilor mai mult acces pe fondul acuzațiilor potrivit cărora SARS-CoV-2 s-a scurs dintr-un laborator de cercetare din orașul Wuhan, unde au apărut primele cazuri COVID-19 la sfârșitul anului 2019.

Biden a declarat miercuri că agențiile de informații americane erau împărțite cu privire la faptul că SARS-CoV-2 „a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.

La începutul acestei săptămâni, s-a informat că agențiile SUA examinează rapoarte conform cărora trei cercetători de la laboratorul Wuhan s-au îmbolnăvit atât de rău în noiembrie 2019 încât au solicitat îngrijiri spitalicești, notează AlJazeera.

CITEȘTE ȘI  -  Laboratorul din Wuhan, finanțare din SUA, susține Fauci. Republicanii îi cer demiterea pentru că e de neclintit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel